Argan Cosmetica

Voorkom dat de Herfst je een Droge Huid Geeft

Voorkom dat de Herfst je een Droge Huid Geeft
Hydrateer je huid extra in de herfst, voorkom een droge huid.

De start van de herfst markeert het begin van een droge huid. Maar omdat je het weer niet kunt controleren, betekent dit nog niet dat je niets kunt doen om je huid soepel en vochtig te houden, wat je huidtype en leeftijd dan ook zijn. Je hoeft je huid alleen dagelijkse intern en extern te verzorgen.

Interne huidverzorging

Dit verwijst naar je dieet. Vergeet niet dat alles wat je eet effect zal hebben op de buitenkant, dus het volgen van een gezond dieet kan de gezondheid en conditie van je huid sterk verbeteren.

 • Drink per dag minstens 8 glazen water.
 • Drink dagelijks groene thee, of als je niet zo van thee houdt dan is driemaal per week voldoende.
 • Drink dagelijks rauwe groentesap, in het bijzonder wortelsap.
 • Eet bladgroenten en fruit, vooral degene die boordevol anti-oxidanten zitten.
 • Voeg olijfolie toe aan je maaltijden.
 • Neem omega-3 en essentiële vetzuren supplementen in of beter nog, eet voedingsmiddelen die boordevol zitten met deze voedingsstoffen, zoals zalm, tonijn en kalkoen.
 • Vermijd roken, cafeïne, alcohol, dierlijke vetten en gefrituurd voedsel.
 • Voor mensen die ouder zijn dan 40, drink elke ochtend kruidenthee op een lege maag en voeg een beetje citroensap toe.

Externe huidverzorging

 • Gebruik lauwwarm water in je bad. Als je gewend bent om warm water te gebruiken dan heb al schade aangebracht aan je huid, want warm water droogt de huid uit.
 • Zorg ervoor dat je een vochtinbrengende zeep gebruikt en vooral één die vrij is van parfum en andere chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid.
 • Breng een ruime hoeveelheid vochtinbrengende crème aan na je bad. De beste tijd om te hydrateren, is als de huid nog steeds vochtig is. Vergeet niet om ook je handen en voeten te hydrateren.
 • Gebruik een luchtbevochtiger in je huis.
 • Voorkom kloven in je lippen door het gebruiken van een hydraterende balsem. Verwijder de uitgedroogde huid op je lippen met een tandenborstel. Zorg ervoor dat je dit met beleid doet.

Natuurlijke methoden

Er zijn ook een heleboel natuurlijke ingrediënten die je kunt gebruiken om je huid vochtig en gehydrateerd te houden, zoals avocado, banaan en Marokkaanse Arganolie. Arganolie bevat veel voedingsstoffen en anti-oxidanten die ervoor zorgen dat de huid gezond en goed gehydrateerd blijft. Het hoge gehalte aan vitamine E helpt de huid gehydrateerd te houden en, wat nog belangrijker is, het beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Andere anti-oxidanten die in de olie aanwezig zijn, zijn carotenoïden, ferulinezuur en polyfenolen. De olie zit ook boordevol essentiële vetzuren, die ervoor zorgen dat de huid jeugdig en gehydrateerd blijft. De sterolen zijn de sleutel voor de hydraterende eigenschappen, daar sterolen het vocht vasthouden en voorkomen dat het ontsnapt. Het resultaat is een goed gehydrateerde en zachte huid.

Naast de vele tips hierboven, moet je er ook voor zorgen dat je voldoende slaapt en regelmatig beweegt. Het gebruiken van natuurlijke gezichtspakkingen voor een bad is ook een goed idee, omdat dit de huid gladder maakt en voedt.