Argan Cosmetica

Geef Je Huid Maximale Gezondheid, Lees Hier Hoe!

Geef Je Huid Maximale Gezondheid, Lees Hier Hoe!
Hoe kan je je huid optimaal houden? Lees het hier!

Onderscheid je van de rest met een natuurlijke gezonde en glanzende huid. Anderen maken je misschien wijs dat je voor een mooie huid dure huidartsen en moisturizers nodig hebt. De stappen voor een gezonde huid zijn echter niet zo moeilijk. Hier zijn een paar tips die als je ze nauwgezet opvolgt de resultaten geven waar je van droomt.

Eet (en drink) goed

Dit kan niet genoeg benadrukt worden. Hoe kun je nu verwachten dat je huid zonder goede voedselbron de benodigde voedingsstoffen krijgt? Eet veel groenten en fruit en vergeet niet te drinken. Essentiële vetzuren en Omega-3 vetzuren zijn een must. Neem dus voor de juiste balans ook vis in je dieet op. Groenten- en fruitsappen zijn een goede bron van anti-oxidanten; hoe gekleurder het fruit, hoe beter het is. Versier elke maaltijd je bord met donkergroen en oranje. Sla ook de dagelijkse acht glazen water nooit over.

Hou de huid gehydrateerd

Dat betekent niet per se dat je veel in bad moet, maar de huid heeft wel hydratatie van buitenaf nodig. Je kunt een commerciële moisturizer voor je huidverzorging gebruiken of beter nog, probeer natuurlijke moisturizers zoals Arganolie. Zelfs de mildste commerciële moisturizer bevat nog chemische stoffen die misschien slecht zijn voor je huid. Arganolie daarentegen is een goed en gezond alternatief voor je huid omdat het geen schadelijke of giftige ingrediënten bevat. In plaats daarvan bevat de olie stoffen die van je huid houden zoals Vitamine E, essentiële vetzuren, Sterolen en talrijke andere anti-oxidanten.

Hou indien mogelijk een bevochtiger in je huis om te zorgen dat de lucht niet te droog wordt. Gebruik overdag hydraterende lippenstift om gebarsten lippen te voorkomen; je zou zelfs voor of na het tanden poetsen voorzichtig met je tandenborstel je lippen kunnen exfoliëren.

Hou de huid schoon

Met een bad of douche worden microscopisch kleine vuildeeltjes op de huid verwijderd. Dus zelfs als je je op het einde van de dag niet al te vuil voelt kan een lauw bad wonderen doen voor je hygiène. Douche niet met heet water omdat dat de huid van het broodnodige vocht berooft. Gebruik een scrub om actief dode huidcellen te exfoliëren. Gebruik als body wash een mild hydraterend type dat niet te veel chemicaliën bevat.

Leef gezond

De basis is telkens: als je gezond leeft zie je dat in je huid terug. Gezond leven houdt in een goede nachtrust, regelmatige lichaamsbeweging en vooral je domweg goed voelen. Hou een vast slaaproutine aan van zes tot acht uur per dag en ga in je vrije tijd sporten. En hoewel het niet makkelijk is om nee te zeggen tegen friet en junkvoer pluk je daar wel de vruchten van.