Argan Cosmetica

Huidkanker is te Voorkomen! Hier Tips

Huidkanker is te Voorkomen! Hier Tips
Lees hier hoe je huidkanker tot op een zekere hoogte kunt voorkomen.

Veel mensen houden van zonnige dagen, maar hoewel zonnige dagen onze geest verlichten, moeten we niet vergeten dat de stralen van de zon zeer schadelijk kunnen zijn voor de huid. De stralen van de zon zijn verantwoordelijk voor vroegtijdige huidveroudering en zijn ook de primaire oorzaak van vele vormen van huidkanker. Huidkanker is een ernstige ziekte en er zijn al vele levens verloren gegaan aan huidkanker.

Huidkanker is te voorkomen. Er zijn tal van manieren om je risico op deze ernstige ziekte te minimaliseren. Het regelmatig opsmeren van een zonnebescherming zal je risico sterk verminderen.

De huid beschermen tegen de zon

 • Blijf tijdens het middaguur binnen!

  Voorkom zo veel mogelijk dat je buiten bent in de zon. Het is het beste om binnen te blijven als de ultraviolette stralen van de zon hun hoogtepunt bereiken. Tussen 11 a.m. en 3 p.m. is het het beste om binnen te blijven. Dit is omdat op deze tijden de UV-stralen van de zon op hun sterkst zijn. Als je niet kunt voorkomen dat je op deze tijden naar buiten moet, zoek dan de schaduw op van bomen, paraplu’s of luifels en zorg er ook voor dat je een ruime hoeveelheid zonnebrandcrème op je huid smeert.

 • Hou de huid bedekt!

  Als je buiten bent, zorg er dan voor dat je een zo groot mogelijk deel van de huid bedekt. Hoeden met brede randen zijn ideaal om te gebruiken, omdat ze het gezicht en de nek beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon. Het is gebruikelijk dat het gezicht en de nek veel te verduren hebben van de zon. En hoe zit het met de mannen? De meeste mannen geven de voorkeur aan baseball petjes in plaats van hoeden met een brede rand. Baseball petjes kunnen het gezicht beschermen, maar andere gebieden, zoals de nek, oren en zelfs de onderkant van het gezicht, blootstellen aan de schadelijke effecten van de zon. Dit is de reden waarom vooral mannen bijzonder kwetsbaar zijn om huidkanker te krijgen in deze gebieden. Als je er niet van houdt om hoeden met een brede rand te dragen, zorg er dan voor dat je zonnebrandcrème op deze gebieden aanbrengt en de zon zo veel mogelijk vermijdt.

 • Bescherm je ogen!

  Zet je zonnebril op! Je zult je ogen niet alleen beschermen tegen verblinding, maar ook tegen beschadiging. Als je een zonnebril koopt, zoek dan naar het CE merk (of gelijkwaardig label) en het label dat zegt dat de zonnebril bescherming biedt tegen UV-stralen.

 • Smeer zonnebrandcrème op met een hoge SPF!

  Zorg ervoor dat je iedere dag zonnebrandcrème opsmeert voordat je naar buiten gaat. Een zonnebrandcrème met SPF 15 is goed om te gebruiken, maar voor de kleintjes en mensen met een witte huid is een sterkere SPF (SPF 30) aan te bevelen. Zorg ervoor dat de zonnebrandcrème bescherming biedt tegen zowel UV-A als UV-B. Breng de crème na 2 uur opnieuw aan of nadat je veel hebt gezweet.

 • Breng Arganolie op je huid aan!

  Arganolie en andere huidproducten die boordevol anti-oxidanten zitten, kunnen de huid beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-stralen. Anti-oxidanten neutraliseren vrije radicalen, zoals UV-stralen, voordat ze schade kunnen aanbrengen op de huid. Het geweldige van Arganolie is dat het tal van anti-oxidanten bevat, zoals vitamine E, carotenoïden, ferulinezuur en polyfenolen. Vooral ferulinezuur wordt een sterkere anti-oxidant nadat het wordt blootgesteld aan zonlicht.