Argan Cosmetica

Tips voor de Haarverzorging in de Herfst

Tips voor de Haarverzorging in de Herfst
Zorg extra voor je haar in de herfst!

De zomer is voorbij, en voor hen die in koudere oorden wonen wordt het binnenkort weer tijd voor sneeuwmutsen en oorkappen. Maar de winter is nog een paar maanden weg dus wat doen we in de tussentijd met ons haar?

Om te beginnen is het najaar een goed moment om schade te repareren die het haar heeft opgelopen van constante blootstelling aan de zon. Opeens zie je de toestand van je haar om nog maar niet te spreken van gespleten eindjes. Terwijl jij buiten in de zon zat heeft je haar het zwaar te verduren gehad met ultraviolette straling en hitte. Geen wonder dat haar er vlak na de zomer een beetje lusteloos uitziet.

Tijd voor maatregelen!

Je moet je haarverzorgingsroutine een beetje aanpassen om je haar weer te herstellen en het de tijd te geven om zich op lagere temperaturen in te stellen.

Ga terug naar de basis door je haar grondig te wassen.

Dagen op strand en zwembad drogen je haar uit omdat het constant in aanraking komt met water dat zout of chloor bevat. Gebruik als het even kan geen shampoo’s waar veel chemische stoffen in zitten en kies voor mildere producten. Je zou zelfs de commerciële producten helemaal kunnen overslaan en voor natuurlijke alternatieven kunnen kiezen zoals verse aloe vera gel of Arganolie. Behalve vuil uit de haarstrengen verwijdert wassen met het juiste natuurlijke extract (met veel anti-oxidanten) ook restanten van gifstoffen.

Pak het probleem zogezegd bij de wortel

aan door ook je hoofdhuid in je haarverzorgingsroutine op te nemen. De hoofdhuid zou nooit uit mogen drogen. Het is daarom aan te raden het wassen tot een minimum te beperken om de productie van natuurlijke olie zijn gang te laten gaan. Want Arganolie en aloe vera gel doen weliswaar wonderen voor het hydrateren maar het is toch de natuurlijke lichaamsolie die maakt dat het haar er glad uitziet.

Bedenk ook dat de herfst niet alleen koeler is dan de zomer maar ook koude wind en vochtigheid met zich meebrengt. Daarvan kan haar uitdrogen. Goed hydrateren in de herfst kan daarom niet genoeg benadrukt worden, en aan het eind van de week is een voedend haarmasker raadzaam.

En het is dan wel niet zonnig maar dat betekent nog niet dat er geen ultraviolette straling door de bewolking heen dringt en op je haar terecht komt. Dat gebeurt evengoed nog. Draag buiten een hoed en probeer je haar te beschermen tegen te veel blootstelling aan UV straling. Als je merkt dat je in het najaar meer haaruitval hebt dan normaal plan dan een haarmasker. Dat kan haar dat door UV beschadigd is weer repareren. Ideaal is een maal per week.