Argan Cosmetica

Handleiding voor de Verzorging van Acrylnagels

Handleiding voor de Verzorging van Acrylnagels
Hoe zorg je dat je acrylnagels lang goed blijven?

Acrylnagels bestaan al een tijdje en veel vrouwen dragen ze inmiddels. Acrylnagels zijn erg handig, vooral als je snel lange, sterke en dikke nagels wil hebben of als je natuurlijke nagels zelf niet goed groeien. Een andere reden waarom veel vrouwen dol zijn op acrylnagels is dat ze net als natuurlijke nagels makkelijk te versieren zijn.

Dat betekent echter nog niet dat je de verzorging van je nagels kunt overslaan alleen maar omdat je acrylnagels draagt. Iedereen die acrylnagels draagt zou moeten weten hoe je daarvoor moet zorgen. Als je ze verwaarloost kan dat namelijk tot gespleten nagels of nagelschimmel leiden. Sommige mensen vergeten voor de nagel onder de acrylnagel te zorgen en ook dat is niet goed.

Door goed voor je acrylnagels te zorgen gaan ze langer mee en bescherm je ook je natuurlijke nagels tegen schade. Hier zijn zeven tips voor de verzorging van acrylnagels.

Voor Je Acrylnagels Zorgen

 • Gebruik Je Nagels Niet als Mes of als Blikopener

  Misschien denk je dat je nagels onverwoestbaar zijn maar dat is niet zo. Ze zijn er niet voor bedoeld om blikjes open te maken of gaatjes in plastic zakken te prikken. Ze mogen dan sterk lijken maar voor dat soort toepassingen zijn ze niet toegerust. Je zou ook niet op je nagels moeten bijten.

 

 • Hou Ze Altijd Droog

  Als er iets is dat acrylnagels niet leuk vinden dan is het water. Door water kunnen je nagels omhoog komen waardoor ze een ideale voedingsbodem vormen voor schimmels en bacteriën. En dat wil je toch niet voor je nagels, wel dan? Zorg dus dat je nagels nooit vochtig zijn. Droog je nagels na het handen wassen grondig af met een schone en droge handdoek. Als je je acrylnagels voor langere tijd goed in vorm wil houden, zorg dan dat er geen water onder kan komen.

 

 • Draag Handschoenen Als Je Klusjes in Huis Doet

  Je zou thuis minstens 2 paar rubber handschoenen bij de hand moeten hebben. Telkens wanneer je iets gaat doen zou je één paar daarvan moeten dragen, vooral als er bij het karweitje water aan te pas komt zoals bij afwassen, schrobben of de was doen. De rubberen handschoenen houden je nagels droog en verhinderen chippen of splijten. Ook blijven je nagels minder snel ergens achter haken.

 

 • Wrijf Voor Het Slapen Gaan Alcohol Over Je Acrylnagels

  Alcohol kan natuurlijke nagels uitdrogen. Op imitatie of acrylnagels zorgt alcohol echter dat je vuil en bacteriën kwijtraakt die zich daar verzameld hebben. Maak er een gewoonte van om dat elke dag te doen voordat je naar bed gaat. En raak niet in paniek als je acrylnagels er de volgende ochtend een beetje dof uitzien. Met een laagje doorzichtige witte nagellak zien ze er weer als nieuw uit.

 

 • Laat Acrylnagels Altijd door Professionals Verwijderen

  Misschien denk je dat je dat makkelijk zelf kunt, maar de kans om daarbij je natuurlijke nagels onder de acrylnagels te ruïneren is behoorlijk groot. Laat dit dus aan een nageldeskundige over.

Blijf je vriendinnen vragen onze Facebook pagina te ‘liken’, dan blijven wij tips voor gezondheid en uiterlijk posten!