Argan Cosmetica

Vrouwen Kunnen ook Last Krijgen van Haaruitval!

Vrouwen Kunnen ook Last Krijgen van Haaruitval!
Niet alleen mannen verliezen veel haar.

Niet alleen mannen hebben last van haaruitval. Vrouwen ook. Er zijn echter verschillen tussen haaruitval bij vrouwen en haaruitval bij mannen.

Bij mannen zijn de tekenen van haaruitval de volgende:

  • Teruglopende haarlijn
  • Haaruitval, matig of veel, specifiek op de kruin of bovenop het hoofd.

Bij vrouwen zijn de tekenen van haaruitval de volgende:

  • Het haar wordt over het algemeen dunner, niet op een specifieke plek, maar verspreid over het hele hoofd.
  • Haaruitval op de kruin of de haarlijn.

Haarverlies bij vrouwen begint meestal rond de leeftijd van 30 jaar. Meestal worden de haren over het algemeen dunner in plaats van dat er een kale plek ontstaat. Haaruitval wordt duidelijker als vrouwen tegen de 40 aanlopen.

Maar wat zijn de oorzaken van haaruitval bij vrouwen? Het is belangrijk om de factoren te kennen die haaruitval kunnen veroorzaken, zodat vrouwen die eraan lijden weten of het probleem ernstig genoeg is om medisch advies in te winnen of dat het niet al te ernstig is en ze gewoon moeten wachten tot het haar weer aangroeit.

6 mogelijke oorzaken van haaruitval bij vrouwen

Zwangerschap

Vaak is haarverlies bij vrouwen het gevolg van een zwangerschap. Zo’n 3 tot 6 maanden na de bevalling zullen de meeste vrouwen een zekere mate van haaruitval opmerken. De reden hiervan is dat het haar in een rustfase belandt als gevolg van de fysiologische effecten van de zwangerschap op het lichaam.

Strenge diëten en gewichtsverlies

Veel vrouwen zijn zich er niet van bewust dat strenge diëten volgen en te snel veel kilo’s verliezen enorme effecten op het lichaam kunnen hebben, waaronder haaruitval.

Ernstige ziekten en infecties

Vrouwen die ernstig ziek worden of te maken hebben met ernstige infecties kunnen te maken krijgen met haaruitval. Dit komt omdat ziekten en infecties het lichaam stress bezorgen. Dit kan ertoe leiden dat het haar in een rustfase belandt die zal leiden tot haaruitval. Meestal begint het lichaam zich na 3 tot 9 maanden te herstellen. Het haar zal teruggroeien totdat de originele conditie van het haar weer is bereikt.

Chemische haarbehandelingen

Chemische haarbehandelingen, vooral als ze onjuist worden gedaan, kunnen haaruitval veroorzaken of de huidige haaruitval zelfs verergeren. Als je van verven, kleuren, bleken, straightenen en permanenten houdt, dan kun je beter opnieuw overwegen wat je probeert te doen. Over het algemeen geldt dat als deze behandelingen minimaal worden gebruikt, gezonde haren geen tekenen van beschadiging of stress zullen vertonen. Als je deze behandelingen op je haar toepast en merkt dat je haar breekt en broos wordt, dan is het het beste om te stoppen met deze behandelingen.

Kapsels die trekken

Kapsels waarbij je haren stevig worden vastgemaakt, kunnen ook haaruitval veroorzaken. Als je staartjes maakt of je haar invlecht, voorkom dan dat je je haren te strak aantrekt.

Ruw kammen en wrijven

Kam of borstel je haren niet te ruw, omdat dit kan leiden tot haaruitval. Je moet ook voorkomen dat je je haren ruw droogwrijft met een handdoek, omdat dit ertoe kan leiden dat je haren afbreken en het probleem van haaruitval verergert. Het is het beste om kammen met brede tanden en borstels met gladde uiteinden te gebruiken. In plaats van je haar met een handdoek droog te wrijven, dep je het voorzichtig droog of laat je het gewoon aan de lucht drogen.

Schrijf een reactie