Argan Cosmetica

Behandeling van Acne Littekens, Lees Hier Hoe!

Behandeling van Acne Littekens, Lees Hier Hoe!
Zit nooit aan de Acne! Dit maakt het alleen maar erger.

De meeste mensen beschouwen acne littekens als slechter en verwoestender dan acne zelf. Het is normaal dat mensen acne vaak niet aanpakken. De reden? Nou, eigenlijk zijn er twee populaire redenen. Sommigen negeren hun acne probleem, terwijl anderen zo moe en gestrest zijn van het uitproberen van diverse middeltjes tegen acne dat ze met hun witte vlag zwaaien en zich overgeven aan acne. Acne die niet wordt behandeld, resulteert meestal in littekens.

Acne moet onmiddellijk worden behandeld om de kans op littekens te minimaliseren. Maar als je al acne littekens hebt, dan is het zinloos om te wensen dat je onmiddellijk aandacht zou hebben besteed aan het behandelen van je aanvallen van acne. Het goede nieuws is dat er tal van behandelingen zijn voor het verwijderen van acne littekens. Dus wat zijn je opties? De soort behandeling hangt af van de acne littekens die je hebt. Laten we eerst dieper ingaan op de soorten acne littekens.

Soorten acne littekens

 • Rollende, Boxcar en ijspriem littekens

  Er zijn verschillende soorten acne littekens. De rollende, boxcar en ijspriem littekens laten een gat of depressie in het oppervlak van de huid achter. Deze littekens kunnen diep of oppervlakkig zijn. De ijspriem littekens zijn diepe littekens. Dit type acne litteken ziet eruit alsof de huid is doorboord met een ijspriem, vandaar de naam.

 • Keloidlittekens

  Acne littekens die verhoogd zijn, noemen wij keloidlittekens. Keloidlittekens kunnen ook plekken zijn die er donkerder uitzien dan de rest van je huid.

Remedies voor acne littekens

 • Chemische peelings

  Acne littekens of plekken die ondiep zijn, worden meestal behandeld met chemische peelings. Chemische peelings maken gebruik van een mild zuur, gewoonlijk melkzuur of glycolzuur. Het milde zuur verwijdert de buitenste laag van de huid, waardoor de nieuwe laag eronder wordt blootgesteld. Dit proces stimuleert tevens de groei van nieuwe huid. Als je een droge huid hebt, is melkzuur beter geschikt voor je huid, omdat het zeer mild is en zelden reacties uitlokt. De aanbevolen zuurconcentratie in chemische peelings is maximaal 20%. Het is altijd het beste om een dermatoloog te raadplegen voor een chemisch peeling proces.

 • Laserbehandelingen

  Acne littekens, vooral degene die diep zijn, kunnen hardnekkig en moeilijk te verwijderen zijn. Wellicht wil je een behandeling ondergaan voor het verwijderen van acne. Neem voor deze procedure contact op met een dermatoloog.

 • Natuurlijke remedies

  Als je meer van natuurlijke oplossingen houdt, dan zijn er tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Sommige mensen met acne littekens hebben ontdekt dat eenvoudige keukeningrediënten net zo effectief kunnen zijn in het verwijderen van acne. Citroen, knoflook en kurkuma zijn populaire natuurlijke middeltjes om acne littekens te verwijderen. Je kunt deze ingrediënten eens proberen om te zien of ze ook voor jouw huid werken. Maar, je moet onthouden dat niet elke huid hetzelfde is. Je moet de natuurlijke oplossingen uitproberen en ermee experimenteren, maar deze gewone keukeningrediënten zijn over het algemeen veilig. Tenzij je er natuurlijk allergisch voor bent.

 • Arganolie

  Velen hebben deze olie geprezen als het vloeibare goud van Marokko, dat vele huidproblemen behandelt, zoals acne littekens. Arganolie zit boordevol voedingsstoffen die ervoor zorgen dat de huid gezond, jeugdig en vrij is van plekjes.