Argan Cosmetica

De Elasticiteit van je Huid Behouden

De Elasticiteit van je Huid Behouden
Blijf je jonge huid zolang mogelijk houden.

Een gezonde huid is in staat zijn oorspronkelijke elasticiteit te behouden. Wat betekent dit? Het betekent simpelweg dat de huid weer in zijn oorspronkelijke staat zal terugkeren na te zijn uitgerekt. Stel je een rubberen band voor die aan een kant of beide kanten wordt uitgerekt. Nadat je het uiteinde of de uiteinden loslaat, zal de rubberen band zijn oorspronkelijke vorm terugkrijgen. De dermis, de tweede laag van de huid, is verantwoordelijk voor de elasticiteit van de huid.

Je vraagt je waarschijnlijk af waarom de huid elastisch moet zijn. Laten we ons eens in de dermis en de functies verdiepen om het antwoord op deze vraag te krijgen. De dermis bestaat uit bindweefsel en collageen. Deze huidlaag zorgt ervoor dat de epidermis of de buitenste laag sterk genoeg is om het lichaam bescherming te bieden tegen externe factoren. Reticulaire vezels zijn ook aanwezig in de dermis. Deze vezels zijn verantwoordelijk voor de elasticiteit en rekbaarheid van de huid. Naarmate we ouder worden, begint de huid zijn elasticiteit te verliezen.

Maar hoe kun je je huid nu jeugdig en gezond houden? Wanhoop niet want er zijn tal van manieren. Hoewel veroudering effecten op onze huid zal hebben, zijn er veel dingen die je kunt doen om je huid gezond te houden naarmate je ouder wordt.

Blijf in beweging

Beweging is essentieel om je huid gezond te houden. Als je sport, wordt de circulatie verbeterd en wordt er bloed naar je huid getransporteerd. Bloed vervoert voedingsstoffen en zuurstof, en ze zijn beide essentieel om je huid gezond te houden. Als je beweegt, ga je zweten en komen er via je zweet giftige stoffen vrij uit je huid. Je moet ervoor zorgen dat sport een vast onderdeel uitmaakt van je leven.

Drink genoeg water

Wellicht heb je dit advies al van veel mensen en zelfs je zorgverlener gehoord. Voldoende water drinken is goed voor het hele lichaam, inclusief je huid. Als je huid er droog en dof gaat uitzien, dan is de kans groot dat je lichaam niet genoeg water krijgt. Water is ook essentieel om de huid elastisch te houden, daarom is het belangrijk dat je je lichaam hydrateert. Als je zweet, geeft je huid lichaamsvloeistoffen af. Dus drink en zorg ervoor dat de hoeveelheid water die je drinkt voldoende is om hetgeen je hebt verloren te vervangen.

Stop met roken

Voor mensen die al lange tijd roken is dit een van de moeilijkste dingen om te doen. Sigaretten zijn verslavend, dit is de reden waarom stoppen met roken zo moeilijk is. De nicotine in sigaretten berooft je huid van voedingsstoffen en zuurstof die het nodig heeft om gezond te blijven. Hoe? Nicotine vernauwt de bloedvaten, wat leidt tot een slechte bloedsomloop. Naast nicotine, zijn er ook tal van chemicaliën in sigaretten die schade kunnen veroorzaken aan DNA en cellen, wat kan resulteren in kanker. Het is niet alleen in het voordeel van je huid om te stoppen met roken. Heel je lichaam heeft er baat bij, en je zult na een maand of twee niet roken een grote verbetering zien en voelen in je gezondheid.