Argan Cosmetica

De Krachtige Anti-Oxidanten in Cosmeceuticals

De Krachtige Anti-Oxidanten in Cosmeceuticals
Is er in de natuur iets sterker dan anti-oxidanten?

Cosmeceuticals worden gezien als een doorbraak in de huidverzorgingsindustrie. Cosmeceuticals zijn producten met ingrediënten die het uiterlijk en de gezondheid van de huid helpen te verbeteren. Er is een groeiende vraag naar deze producten, wat bewijst dat meer en meer mensen nu het belang beseffen van het verzorgen en beschermen van de huid.

Factoren die de huid schade toebrengen

De huid wordt blootgesteld aan extreme temperaturen als gevolg van de wisselende seizoenen, waardoor het kwetsbaar wordt voor schade. UV-straling in het milieu neemt ook toe, waardoor de huid nog gevoeliger wordt voor schade. Andere factoren die kunnen leiden tot beschadiging van de huid zijn ongezonde eetgewoonten, stress en een ongezonde levensstijl. Deze factoren plegen een enorme aanslag op de huid, wat leidt tot schade.

Hoe kunnen cosmeceuticals helpen

Cosmeceuticals zijn een grote hulp bij het gezond houden van de huid, omdat deze producten anti-oxidanten bevatten. Anti-oxidanten, zoals vitamine C, vitamine E en panthenol, hebben het vermogen om de effecten tegen te gaan van de factoren die de huid beschadigen. Hoe werken deze anti-oxidanten? Lees hieronder verder.

Vitamine C

Op jonge leeftijd hebben we al geleerd dat vitamine C heel goed is voor het stimuleren van het immuunsysteem. Maar vitamine C is ook een anti-oxidant die veel voordelen biedt voor de huid. Vitamine C heeft het vermogen om de agressieve effecten van vrije radicalen, die het collageen in de huid beschadigen, en leiden tot een droge huid en de verschijning van rimpels, te vertragen. Deze vitamine stimuleert ook het herstel van collageen, wat de verouderingseffecten van vrije radicalen op de huid helpt terug te draaien. Ook wordt aangenomen dat vitamine C DNA-schade ongedaan kan maken. Te veel blootstelling aan de zon of UV-straling kan leiden tot zonnebrand en vitamine C helpt bij het ​​minimaliseren van zonnebrand. Als je al vitamine C supplementen inneemt of vitamine C-rijke voedingsmiddelen in je dieet opneemt dan doe je je huid al een grote gunst. Dezelfde gezonde voordelen voor de huid zijn te vinden in cosmeceuticals met vitamine C.

Vitamine E

Een van de belangrijkste anti-oxidanten voor een gezonde huid is vitamine E. Het lichaam is niet in staat deze voedingsstof te produceren, daarom is het belangrijk dat je dieet deze essentiële voedingsstof bevat. Vitamine E helpt ook het immuunsysteem sterker te maken en helpt het risico op de ontwikkeling van kanker te verlagen. Deze voedingsstof staat in de volksmond ook wel bekend om zijn voordelen voor de huid, en dat is ook de reden waarom de meeste huidverzorgingsproducten, inclusief cosmeceuticals, dit gewoonlijk als ingrediënt bevatten. Vitamine E heeft een enorm vermogen om DNA-schade en vroegtijdige huidveroudering tegen te gaan. Het vermindert ook de schadelijke effecten van langdurige blootstelling aan de zon of UV-straling.

Panthenol

Tal van huidverzorgingsproducten bevatten panthenol als ingrediënt. Vraagt ​​u zich af waarom? Het antwoord ligt in het verbazingwekkende hydraterende effect. Panthenol dringt diep door in de diepste lagen van de huid en wordt geabsorbeerd door de huidcellen waardoor het een zeer effectieve vochtinbrenger is. Het dient ook als opvulmiddel en reduceert daarom effectief het ontstaan ​​van rimpels en zorgt er tegelijkertijd voor dat de huid er jonger uitziet. Het is ook bewezen dat panthenol helpt huidirritatie en huidaandoeningen, zoals eczeem, aan te pakken. Producten die zijn ontworpen voor het behandelen van zonnebrand en een extreem droge huid bevatten vaak panthenol als belangrijkste ingrediënt.

Blijf je vrienden vragen onze Facebook-pagina leuk te vinden en dan zullen wij meer gezondheids- en schoonheidstips publiceren!

Schrijf een reactie