Argan Cosmetica

Geen Remedie voor Nagelschimmelinfecties?

Geen Remedie voor Nagelschimmelinfecties?
Nagelinfecties kunnen erg pijnlijk zien.

In het geval je één van de gelukkigen bent die nog niet eerder met dit probleem te maken heeft gehad en geen idee heeft wat dit is, nagelschimmel zorgt ervoor dat nagels verdikken en verkleuren. Hoewel geïnfecteerde nagels dikker zijn dan normaal, worden ze brozer naarmate de infectie verergert, dit kan ertoe leiden dat sommige delen afbreken of volledig loslaten.

Deze infectie wordt veroorzaakt door dezelfde schimmel die verantwoordelijk is voor voetschimmel en ringworm. Mensen met dit probleem hebben vaak een laag zelfbeeld en ervaren psychosociale problemen, vooral als de geïnfecteerde nagels zichtbaar zijn.

Wie lopen er risico?

Deze nagelschimmelinfectie, ook wel bekend als onychomycosis, heeft naar verluidt een invloed op 30 procent van de oudere bevolking.
Als je ouder wordt, word je vatbaarder voor deze infectie als gevolg van een verminderde doorbloeding en trager groeiende nagels. Studies tonen echter aan dat nagelschimmel vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen.

Jongeren lopen ook een risico. Hevig zweten, bijvoorbeeld, of de hele tijd in vochtige plaatsen verblijven, maakt je vatbaarder voor infecties. Je hebt ook meer kans erop als je last hebt van voetschimmel, een verzwakt immuunsysteem, diabetes of problemen hebt met de bloedsomloop. Je loopt ook risico als je een wondje aan je nagel hebt. Andere risicofactoren zijn: op blote voeten lopen in vochtige openbare plaatsen, zoals zwembaden en sportscholen.

Geen behandeling?

Hoewel er veel vrij beschikbare producten zijn om deze schimmel te behandelen, geven artsen toe dat ze wellicht niet zo effectief zijn, omdat de schimmel in dit geval in het nagelbed zit. Verder hebben ze gezegd dat lokale behandelingen niet door de nagelplaat kunnen dringen. Artsen zeggen dat systemische medicatie beter kan werken, omdat dit zich op het aangetaste nagelbed zal richten via de bloedbaan.

Gewoon een jaartje wachten?!

Ja, dat lees je goed. Helaas moeten artsen toegeven dat de meest gebruikelijke manier om je nagelbed vrij te maken is, om te wachten totdat de oude nagel uitgroeit. Helaas zal dit ongeveer een jaar duren. Voor een persoon die zelfbewust is, zal dit een eeuwigheid lijken.

Marokkaanse Arganolie

De oplossing, zeggen experts, is om je nagels te voeden met behandelingen die een snellere groei zullen bevorderen. Een dergelijk product is Arganolie. Deze wonderolie uit Marokko is rijk aan vitamine E, ​​een anti-oxidant dat geweldig is voor de bloedsomloop. Een goede circulatie betekent een gelijkmatige verdeling van voedingsstoffen door het hele lichaam, met inbegrip van de nagels. Voldoende voedingsstoffen betekenen een snellere nagelgroei. Arganolie, geprezen als het vloeibare goud, helpt de nagels ook te versterken. Dit is erg belangrijk voor mensen die lijden aan nagelschimmelinfecties, omdat de schimmel de nagels meestal broos maakt.

Schrijf een reactie