Argan Cosmetica

Acne Behandelingen: Isotretinoïne vs Marokkaanse Arganolie

Isotretinoïne vs Marokkaanse Arganolie
Verschillen tussen Isotretinoïne & Arganolie.

Ik weet hoe moeilijk het is om door het leven te gaan met ernstige acne. Een puistje is genoeg om je een week in huis te houden. En wat als je gezicht er al pukkelig en rood uitziet.

Sommige ernstige gevallen vereisen extreme medicatie en één van die medicaties is isotretinoïne. Hoewel dit orale geneesmiddel is goedgekeurd door de Food and Drug Administration, zijn de ernstige bijwerkingen de reden waarom alleen zorgverleners dit geneesmiddel kunnen voorschrijven. Daarnaast kunnen ze alleen maar worden verkocht door geselecteerde apotheken, dus stel je maar eens voor hoe voorzichtig de autoriteiten zijn als het gaat om dit medicijn.

Laten we Isotretinoïne eens van dichtbij bekijken om te weten te komen of een acne-vrij gezicht de mogelijke gezondheidsrisico’s waard is.

Isotretinoïne

Dit is een oraal geneesmiddel voorgeschreven aan personen met ernstige acne. Vaak wordt dit medicijn alleen voorgeschreven aan mensen die immuun zijn voor conservatieve anti-acne behandelingen, zoals crèmes en antibiotica. Langdurige verbetering is waargenomen bij patiënten die Isotretinoïne 15 tot 20 weken lang hebben ingenomen.

Hoe werkt Isotretinoïne?

Net als andere acne behandelingen, vermindert Isotretinoïne acne door het verminderen van de afscheiding van talg. Voor sommigen van jullie die dit misschien nog niet weten, acne wordt meestal veroorzaakt door een overproductie van talg of olie door onze talgklieren of olieklieren. Een overproductie van olie veroorzaakt ontstekingen en van nature verdedigt ons lichaam zichzelf hiertegen door het vormen van littekens, meer bekend als puistje. Door het verminderen van de olie voorkomt Isotretinoïne ontstekingen en dus, acne.

Voor wie is Isotretinoïne niet geschikt?

Dit geneesmiddel is schadelijk voor de foetus, dus het is absoluut niet geschikt voor zwangere vrouwen. Ook kan het goed zijn anticonceptie te gebruiken tijdens de periode dat je Isotretinoïne gebruikt om een zwangerschap te voorkomen. Een veilige periode is tot een maand na het innemen van Isotretinoïne. Moeders die borstvoeding geven, worden ook geadviseerd geen isotretinoïne in te nemen om ervoor te zorgen dat dit niet zal worden uitgescheiden in de moedermelk.

Andere bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerkingen zijn een droge huid, jeuk, scheurtjes in de mondhoeken, neusbloedingen en oogontsteking. Patiënten die een behandeling volgen met isotretinoïne kunnen ook last hebben van gewrichtspijn en een toename van cholesterol en triglyceriden. Depressie, hallucinaties en in zeldzame gevallen is suïcidaal gedrag gemeld.

Natuurlijke acne behandeling

Hoewel de meeste effecten van Isotretinoïne beheerst kunnen worden, zijn er andere natuurlijke acne behandelingen beschikbaar. En deze natuurlijke behandelingen zijn zeer effectief. Marokkaanse Arganolie bijvoorbeeld werkt bijna op dezelfde manier als isotretinoïne, maar dan zonder de bijwerkingen. Marokkaanse Arganolie zit vol essentiële vetzuren die de talgproductie helpen controleren. De olie, boordevol vitamine E en andere voedingsstoffen met anti-inflammatoire eigenschappen, zoals sterolen en prostaglandinen, zal acne effectief beheersen!