Argan Cosmetica

Een Aantal Dingen die je Waarschijnlijk Niet Weet over Nagels

Een Aantal Dingen die je Waarschijnlijk Niet Weet over Nagels
Wist je dit al over je nagels?

Wellicht maken we ons niet de meeste zorgen over onze nagels. Misschien hebben we de afgelopen jaren weinig aandacht besteed aan de nagels op onze vingers en tenen. We weten dat ze langer groeien, kunnen breken en dat ze voor veel dingen nuttig zijn. Krabben als je jeuk hebt, zal waarschijnlijk niet zo bevredigend zijn als we geen nagels hebben. Misschien is het pellen van een sinaasappel met niets anders dan je vingers helemaal niet zo eenvoudig als wanneer je nagels hebt die het oranje vel makkelijk kunnen verwijderen. Heb je jezelf ooit afgevraagd hoe moeilijk het zou zijn om zonder je nagels een plastic kapje te verwijderen van een fles of potje?

We gebruiken onze nagels op veel manieren, we gebruiken ze bijvoorbeeld als een accessoire als we een manicure of pedicure krijgen. Maar anatomisch gezien, waarom hebben we ze eigenlijk? Het antwoord op deze vraag staat nog steeds ter discussie. Over het algemeen worden de nagels gezien als een bescherming voor de zachte weefsels aan de toppen van de vingers en tenen. Veel mensen gebruiken hun nagels ook om met kleine dingen om te gaan. Maar er zijn enkele wetenschappers die beweren dat zonder de nagels, de toppen van de vingers en de tenen geëvolueerd en minder gevoelig zouden zijn dan ze op dit moment zijn met nagels.

In de 20e eeuw werden nagels op de vingers een representatie van status en een weerspiegeling van trends in de cultuur. Sociologen en experts in de geschiedenis van de mode gaven een verklaring dat gedurende enkele decennia, zoals in de jaren ‘80 toen groter, langer en meer glitters hip waren, mensen lange en gelakte nagels begonnen te zien als een representatie van geld en vrije tijd. Net als tijdens de 19e eeuw toen mensen met een bleke huid geassocieerd werden met rijkdom, omdat een bleke huid betekende dat iemand niet buitenshuis hoefde te werken. Maar naarmate de tijd verstreek, vond er een verschuiving plaats in de mode-industrie. De natuurlijke look werd je van het en niet lang daarna verschoof deze trend zich ook richting de nagels. Een meer natuurlijke look in de nageltrend betekende kortere en goed gemanicuurde nagels!

Wetenschappers zijn er nog steeds niet over uit waarom de toppen van onze vingers en tenen nagels hebben, en de wetenschap heeft nog geen definitief antwoord geformuleerd of consensus bereikt. Maar afgezien van deze nageldiscussie is het juist om te zeggen dat de vinger- en teennagels voor een lange tijd bij ons zullen zijn. En omdat de nagels deel uitmaken van ons lichaam, is het verstandig om ervoor te zorgen dat ze goed worden verzorgd. Onze nagels kunnen ons ook aanwijzingen geven over de toestand van onze gezondheid, waarbij ze hints geven over onderliggende of niet-gediagnosticeerde medische aandoeningen! Dus is het verstandig dat we er aandacht aan besteden, net zoals we dat doen met onze huid en haren!

Heb je met dit artikel meer geleerd over nagels? Verspreid deze nuttige informatie over nagels aan je vrienden, familie en zelfs onbekenden door dit bericht leuk te vinden en te delen!