Argan Cosmetica

Hoe Je Huid Je Gezondheid Weerspiegelt

Hoe Je Huid Je Gezondheid Weerspiegelt
Zweten is goed maar teveel zweten?

De toestand van je huid kan een aanwijzing zijn over wat er in je lichaam aan de hand is. Dat is nuttig omdat je daardoor misschien wel een ernstige ziekte op het spoor kunt komen. Hier zijn een paar dingen die je huid je over je lichaam kan vertellen.

Slappe huid

Knijp zachtjes in je huid en laat dan los. Kijk of de huid meteen weer in zijn oude toestand terugkomt. Indien niet dan heb je zo goed als zeker te weinig vocht in je lichaam. Huidcellen zijn erg gevoelig voor de hoeveelheid water in het lichaam. Als je genoeg water drinkt blijft je huid elastisch en soepel en komt meteen weer in de oude toestand terug als je erin knijpt. Als je een slappe of droge huid hebt en je bent gauw moe, drink dan meer water zodat je goed gehydrateerd blijft.

Aanwezigheid van acne

Acne komt bij pubers vaker voor dan bij volwassenen maar dat betekent nog niet dat wij er helemaal van gevrijwaard zijn. Als je plotseling acne op je gezicht hebt kan dat komen door fluctuaties in je hormonen. Het kan echter ook een teken zijn van een andere medische aandoening zoals bijvoorbeeld polycystic eierstokken. Behalve met acne gaan polycystic eierstokken ook gepaard met een plotselinge toename in gewicht, groei van gezichtshaar en onregelmatige menstruatie.

Om acne onder controle te houden is Marokkaanse Arganolie erg goed. Deze olie zit vol met essentiële vetzuren die het teveel aan talg in bedwang houden dat door je hormonen veroorzaakt wordt. Talg is voeding voor de bacterie die acne veroorzaakt en die van nature in de huid voorkomt. Hoe meer talg, hoe beter deze bacterie gedijt. Arganolie zit ook vol met voedingsstoffen met ontstekingsremmende eigenschappen. Deze stoffen verhinderen dat acne erger wordt. Het hoge gehalte aan Vitamine E helpt ook bij het voorkomen van littekens. Aan de andere kant, als je denkt dat je last hebt van polycystic eierstokken kun je het beste naar de dokter gaan.

Aften

Deze zweertjes in en rondom je mond kunnen veroorzaakt worden door een gebrek aan vitamines en mineralen, met name zink. Om gebrek aan zink of een ander mineraal op te sporen moet je bij de dokter langs voor een officiële diagnose. Gelukkig is gebrek aan zink makkelijk aan te pakken. Eet gewoon meer voedsel dat rijk is aan zink zoals rood vlees, bonen of noten. Voor een ernstig tekort aan zink kan de dokter een zinksupplement voorschrijven.

Opgezwollen ogen en wallen onder de ogen

De huid onder je ogen is erg dun en bevat weinig vet. Als resultaat daarvan zijn de bloedvaten op de momenten dat er meer bloed doorstroomt daar goed zichtbaar. Als je veel zout eet houdt je lichaam vocht vast en neemt de hoeveelheid bloed toe zodat de bloedvaten voller worden. Gebruik komkommerschijfjes of Arganolie om de zwelling te verlichten.

Te veel zweten

Zweten is normaal, maar te veel zweten kan een teken zijn van hyperthyreoïdie. Dat betekent dat je schildklieren te hard werken en je spijsvertering versnellen. Dat zorgt ervoor dat je opwarmt en meer gaat transpireren. Als de airconditioner hoger zetten niet helpt, ga dan naar de dokter om te zien of je last hebt van hyperthyreoïdie.