Argan Cosmetica

Hou Met Deze Tips Een Volle Haardos!

Hou Met Deze Tips Een Volle Haardos!
Hou je prachtige haar!

Soms zijn de simpelste manieren om haarverlies te verhinderen ook meteen de beste. Haargroeiproducten kunnen soms wonderen doen, maar door je eetgewoonten te veranderen kunnen je follikels beter samenwerken met deze haargroeiproducten. Als je tot op gevorderde leeftijd een volle bos haar wil houden zijn hier wat etenswaren die je vaker zou moeten eten.

Voedsel dat een Gezonde Haargroei Bevordert

Eet meer eiwitten

Wat hebben vis, eieren en bonen gemeen? Het zijn allemaal krachtbronnen van eiwit. Haar bestaat vooral uit eiwit, met name keratine wat een structureel soort eiwit is. Dat is ook waarom de toestand van je haar gebruikt kan worden om eiwitgebrek vast te stellen. Een gebrek aan eiwit zie je gegarandeerd terug in ongezond haar.

Je moet echter je eiwitbronnen wel zorgvuldig uitkiezen. Eet geen steak (dat verhoogt je testosteron wat op termijn weer haarverlies kan veroorzaken) maar kies in plaats daarvan mager vlees. Goede voorbeelden van eiwitrijk voedsel zijn daarnaast ook vis, kalfslever, kip, vetarme kaas, bonen, eieren, amandelen en yoghurt.

Voedsel dat rijk is aan ijzer

Hemoglobine is een component in rode bloedlichaampjes waar zuurstofmoleculen zich aan hechten. De zuurstof wordt op die manier door de verschillende organen in het lichaam inclusief de hoofdhuid verspreid. Haarfollikels hebben veel voedsel nodig om haren te produceren. Een goede bloedsomloop in de hoofdhuid is dus cruciaal voor het verhinderen van haaruitval. Zorg dat je hemoglobine beter werkt door voedsel te eten dat rijk is aan ijzer. Dat is bijvoorbeeld lever, rozijnen of kersensap. Eet bij het ontbijt cornflakes met hele granen. Ook dat zit barstensvol ijzer.

Om de opname van ijzer te maximaliseren zou je gewoon ouderwets een glas sinaasappelsap kunnen drinken. Vitamine C helpt het lichaam namelijk ijzer te absorberen.

Silica

Silica speelt een belangrijke rol bij de bevordering van haargroei. Het werkt echter alleen als je het via groenten of fruit binnenkrijgt omdat dat de enige manier is waarop het lichaam het kan opnemen. Silica zit in taugé, de schil van komkommers, rode en groene paprika en aardappelen. Probeer deze producten rauw of slechts licht gekookt te eten. Als deze producten aan hitte worden blootgesteld gaat de voedingswaarde grotendeels verloren.

Zink voor je follikels

Zeevoedsel zoals garnalen, mosselen of oesters is een rijke bron van zink. Dat geldt eveneens voor rood vlees, noten en gevogelte. Zink helpt de haargroei doordat het de follikels versterkt. Te veel zink leidt echter weer tot haarverlies. Neem dus niet te veel zink supplementen.

Een uitgebalanceerd dieet

Voor de beste resultaten helpt het enorm om een uitgebalanceerd dieet te volgen. Neem de hier genoemde etenswaren in je dieet op en zorg dat je dagelijkse maaltijden altijd alles uit de schijf van vijf bevatten!

Behalve het eten van voedsel wat gezonde haargroei bevordert kan Arganolie ook helpen! Arganolie zit vol met voedingsstoffen die niet alleen helpen bij een gezonde haargroei maar het haar ook tegen beschadiging beschermen. Arganolie zit vol met stoffen die van je haar houden zoals Vitamine E en essentiële vetzuren!

Hou al je haar en hou het met deze tips gezond! Vergeet niet deze tips te ‘sharen’!

Schrijf een reactie