Argan Cosmetica

Doe-Het-Zelf Nagelversterker en Vochtinbrenger

Doe-Het-Zelf Nagelversterker en Vochtinbrenger
Arganolie is een perfecte nagelversterker.

Het is alarmerend dat de meeste schoonheidsproducten die in de winkels worden verkocht chemische stoffen bevatten die giftig zijn voor het lichaam. We houden er allemaal van om onszelf mooi te maken, maar onze gezondheid zou daarbij niet in gevaar mogen komen.

Tal van populaire persoonlijke verzorgings- of schoonheidsproducten maken gebruik van ingrediënten die erom bekend staan of waarvan vermoed wordt dat ze kankerverwekkend zijn. Dus hoe zeker kun je er van zijn dat de schoonheidsproducten die je op je huid smeert of op je haar en nagels aanbrengt geen ingrediënten bevatten die je lichaam schade zullen toebrengen? Ben je nog steeds bereid je gezondheid in de waagschaal te stellen, alleen maar omdat je er goed uit wilt zien?

De meeste schoonheids- en persoonlijke verzorgingsproducten, zoals zeep, vochtinbrengende crèmes, reinigers, nagellak en shampoos bevatten ingrediënten die giftig zijn voor het lichaam. Welke giftige ingrediënten worden vaak gevonden in schoonheidsproducten? Hier zijn 3 schadelijke ingrediënten die vaak te vinden zijn in schoonheidsproducten. Controleer de ingrediënten van jouw persoonlijke verzorgingsproducten om te zien of ze deze schadelijke stoffen bevatten.

 • Ftalaten (DBP, DEHP)

  Dit is een giftige stof die kanker en zelfs onvruchtbaarheid bij volwassenen kan veroorzaken. Vrouwen die in verwachting zijn en zichzelf continu blootstellen aan deze stof moeten zich ervan bewust zijn dat ftalaten nadelige effecten kunnen hebben op het ongeboren kind dat zij met zich meedragen.

 • Formaldehyde

  Gooi ieder product weg dat formaldehyde of formaline in de ingrediënten heeft staan. Deze chemische stof is kankerverwekkend of, om het eenvoudig te zeggen, staat erom bekend kanker te veroorzaken.

 • Parabenen

  Studies hebben aangetoond dat parabenen mogelijk kanker kunnen veroorzaken. In tal van recent uitgevoerde studies zijn sporen van parabenen gevonden bij vrouwen met borstkanker.

Het is niet verkeerd om er goed uit te willen zien. Maar als je gezondheid daarbij in het gedrang komt dan is dit absoluut niet acceptabel. Heb je ooit gehoord van het gezegde “Wat je niet in de winkel kunt maken, kun je thuis maken”? Als je hier niet al te vertrouwd mee bent, dan wordt het wellicht tijd om kennis te maken met een dergelijke houding! Het is tijd om je D-I-Y of Doe-het-zelf vaardigheden op te schroeven! Jawel, je kunt je eigen schoonheidsproducten zelf maken. Op deze manier weet je altijd welke ingrediënten in de producten zitten die je gebruikt! Dit is de beste manier om schadelijke chemische stoffen ver weg van je lichaam te houden!

Wil je je nagels versterken en hydrateren? Hier is een recept!

Doe-het-zelf nagelversterker en vochtinbrenger

Je hebt het volgende nodig:

 • Marokkaanse Arganolie

  Je hebt slechts 2 theelepels van de olie nodig. Marokkaanse Arganolie zit boordevol vitamine E en essentiële vetzuren. Deze twee ingrediënten versterken en hydrateren de nagels. Bij een regelmatig aanbrengen worden nagelriemen ook gehydrateerd.

 • Zout

  Je hebt 2 theelepels nodig.

 • Tarwekiemolie

  Hier heb je slechts een theelepeltje van nodig.

Meng alle ingrediënten in een flesje met een dop. Vergeet niet de fles iedere keer voor gebruik te schudden. Breng een kleine hoeveelheid van het mengsel op je nagels aan en laat het voor circa 5 minuten intrekkken. Je hebt een katoenen doekje nodig om je nagels af te vegen.