Argan Cosmetica

Arganolie en Banaan Diep Conditionerend Haarmasker

Arganolie en Banaan Diep Conditionerend Haarmasker
Een perfect hydraterend haarmasker.

Hier zijn twee super ingrediënten van moeder natuur; Marokkaanse Arganolie en banaan. Deze twee schatten van moeder natuur zijn zeer goed voor het haar. Maar wat zorgt ervoor dat deze zo goed zijn voor het haar?

Banaan is een zeer rijke bron van vitamine A en kalium. Deze twee voedingsstoffen werken bij het verzachten en hydrateren van het haar en de huid. Daarnaast beschermt Marokkaanse Arganolie de natuurlijke elasticiteit van het haar. De olie kan diep doordringen in de poriën van de haarschachten, waardoor je haar wordt gevoed en haarbreuk wordt voorkomen. De olie bevat een hoog gehalte aan vitamine E en andere anti-oxidanten. Vitamine E versterkt en herstelt het beschadigde celmembraan van het haar en samen met de andere anti-oxidanten die in de olie worden gevonden, beschermt het het haar tegen de schadelijke effecten van interne en externe factoren.

Misschien heb je voorheen kapsalons bezocht om je haar te laten behandelen en honderden euro’s betaald om ervoor te zorgen dat je haarlokken gezond en mooi zijn. De meeste kapsalons maken gebruik van populaire merkproducten. Meestal bevatten deze producten ingrediënten die het lichaam en de omgeving kunnen schaden. Maar waarom zou je betalen voor iets wat schade aanricht?

Wist je eigenlijk dat je mooi en gezond haar kunt krijgen bij jou thuis? Heb je betaald voor dure haarmaskers en haardiensten in kapsalons? Nou, je kunt je geld voortaan in je zak houden en in plaats daarvan een paar euro’s besteden aan een flesje vloeibaar goud uit Marokko en bananen om je eigen haarmasker te maken! Je zult niet alleen geld besparen door het maken van je eigen haarmasker, je zult er ook zeker van zijn dat het masker geen schadelijke chemische stoffen bevat. Hier is een recept voor een hydraterend haarmasker dat wordt gemaakt van de Marokkaanse olie en bananen!

Volledig natuurlijk hydraterend haarmasker

Je hebt het volgende nodig:

  • 1 rijpe banaan
  • 1 ei
  • 2 eetlepels honing
  • 2 eetlepels melk
  • 5 eetlepels Marokkaanse Arganolie

Het haarmasker maken

Als eerste moet je de banaan in een kom fijnprakken en vervolgens het ei, de honing en melk toevoegen. Meng ze goed door elkaar en doe het mengsel in een blender. Laat deze kloppen en voeg de olie langzaam per eetlepel toe. Als je een gladde consistentie hebt zonder brokken, dan is je haarmasker klaar. Erg simpel, toch?

Het haarmasker aanbrengen

Breng het masker met behulp van een grove kam op je haar aan. Zorg ervoor dat het masker je haar van wortel tot punt bedekt. Als dit is gedaan, laat je al het goede van het masker voor circa 30 minuten intrekken. Als je niet zo veel tijd hebt, wikkel je je haar in een warme handdoek en laat je het ongeveer 10 minuten intrekken. Uitspoelen met koud water. Het is goed om te weten dat hoe meer je haar beschadigd is, hoe langer je al het goeds van het masker moet laten intrekken!