Argan Cosmetica

Al Het Goede van Fel Oranje Etenswaren!

Al Het Goede van Fel Oranje Etenswaren!

Er zijn meer dan voldoende redenen waarom je dol zou moeten zijn op groenten en fruit met een fel oranje kleur. Deze rare oranjekleurige etenswaren zijn erg goed voor ogen, huid, hart en afweersysteem. Wil je weten waarom oranje groenten en fruit zoveel goeds bevatten?

Het Goede in Oranjekleurige Etenswaren

Het zijn carotenoïden die deze groenten en fruit die fel oranje kleur geven. En deze voedingsstof voorziet het lichaam ook van Vitamine A oftewel retinol. Vitamine A zorgt dat we es nachts kunnen zien. Het maakt ook het afweersysteem van het lichaam sterker. Vitamine A is bovendien ook een anti-oxidant die de huidcellen gezond houdt.

Oranjekleurige groenten en fruit bevatten daarnaast ook Vitamine C. Van Vitamine C weten we dat het het afweersysteem van het lichaam versterkt. Het kan ook je humeur verbeteren en je nieuwe energie geven! Met al dat goede zou je ervoor moeten zorgen dat je elke dag iets oranjefs eet!

Je Keuze aan Oranje Gekleurde Etenswaren

Hier zijn een paar van die fel oranje gekleurde groenten en fruit die je in je dagelijkse maaltijden op zou moeten nemen!

 • Pompoenen

  Pompoenen zijn niet alleen maar om op de veranda te zetten! Je zou ze ook op je bord moeten leggen! En niet alleen als het Thanksgiving is. Pompoenen doen wonderen voor je gezondheid en je zou dus niet tot Thanksgiving moeten wachten om jezelf en je gezin deze oranje groente vol vitamines en anti-oxidanten voor te zetten. Maak eens pompoenpuree en voeg dat toe aan je recepten voor pannenkoeken, brood of muffins. Als je van burrito’s houdt kun je ook daar pompoenpuree als ingrediënt aan toevoegen. Op koudere dagen is pompoensoep gezond en hartverwarmend.

 • Perziken en Nectarines

  Wil je je fris voelen? Perziken en nectarines zorgen daarvoor! Deze twee verfrissende fruitsoorten zitten vol met Vitamine A, Vitamine C en carotenoïden. Het zijn ook uitstekende bronnen van vezels. Je kunt perziken ook grillen en als bijgerecht bij vlees serveren!

 • Sinaasappels

  Een glas verse sinaasappelsap brengt een glimlach op je gezicht en doet wonderen voor je gezondheid. Sinaasappels zitten barstensvol Vitamine C, een voedingsstof die goed is voor je afweersysteem en een gezonde huid. Of je nu een glas verse sinaasappelsap drinkt of gewoon elke dag een sinaasappel eet, je lichaam heeft er baat bij. Voor wat extra smaak zou je ook sinaasappels aan je maaltijden toe kunnen voegen. Vrouwen die zwanger zijn of van plan zijn zwanger te worden zouden elke dag sinaasappels moeten eten. Deze zijn namelijk rijk aan foliumzuur. Van foliumzuur is bekend dat het bepaalde afwijkingen aan de embryo kan voorkomen en dat het kan helpen tegen hoge bloeddruk.

 • Wortelen

  Bijt in de knapperige goedheid van een wortel. Wortelen houden de ogen gezond en geven glans aan je huid. Van wortelen weten we ook dat ze kanker kunnen voorkomen. Eet ze rauw als snack of stoom ze en serveer ze als bijgerecht!

‘Share’ deze gezonde oranje gekleurde etenswaren met je vrienden en familie!