Argan Cosmetica

Oliën van Moeder Natuur Die Van Je Haar Houden

Oliën van Moeder Natuur Die Van Je Haar Houden
Gebruik de hulp van Moeder Natuur

De meeste shampoo’s bevatten essentiële oliën en scheppen daar zelfs graag een beetje over op. Dat geeft maar weer eens aan dat Moeder Natuur weet wat goed voor ons is!

Vandaag de dag weten nog maar weinig mensen welke wonderbaarlijke schatten Moeder Natuur te bieden heeft. Wist je dat essentiële oliën of plantaardige olie extracten de sleutel vormen tot handelbaar en zijdezacht haar?

Hier zijn een paar erg goede oliën voor je haar die we aan Moeder Natuur te danken hebben!

 • Arganolie

  Schoonheidsdeskundigen noemen deze olie vaak het vloeibare goud. Dat komt door de vele goede eigenschappen die deze olie heeft voor het uiterlijk. Arganolie is een extract van de Argannoot. Het bevat vele anti-oxidanten zoals Vitamine E, Carotenoïden, Polyfenolen en Ferulinezuur. Deze anti-oxidanten helpen bij het repareren van celmembranen van beschadigd haar. Anti-oxidanten beschermen het haar ook tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Een andere cruciale component van Arganolie zijn essentiële vetzuren. Deze vetzuren voeden het haar en versterken de bindende eiwitstructuren van het haar. Bij regelmatig gebruik van Arganolie wordt het haar sterker en minder gevoelig voor breken. Zowel Vitamine E als essentiële vetzuren hebben vochtinbrengende eigenschappen zodat het haar goed gehydrateerd en zijdezacht blijft. Een andere component in Arganolie die het haar gehydrateerd houdt zijn Sterolen. Sterolen sluiten vocht in het haar in met als resultaat een gladde en goed handelbare haardos. Men denkt ook dat de essentiële vetzuren en Vitamine E in Arganolie een gezonde haargroei bevorderen.

 • Amandelolie

  Als je lange en weelderige lokken wil moet je beslist Amandelolie in je haarverzorgingsprogramma opnemen. Amandelolie bevat veel Vitamines waar het haar dol op is zoals A, E, D, B1, B2 en B6. Deze spelen allemaal een rol bij het verhinderen van een droge en schilferige hoofdhuid. Amandelolie bevordert een goede haargroei vanwege zijn gehalte aan magnesium. Het bevat daarnaast ook ijzer wat het haar versterkt.

 • Kokosnootolie

  Kokosnootolie houdt je lokken glanzend en gezond. Kokosnootolie minimaliseert verlies aan eiwit in je haar en houdt zo je haar sterk en gezond. Van kokosnootolie weten we dat het waterafstotend is en daardoor het haar beschermt tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen en andere schadelijke stoffen. Kokosnootolie sluit ook erg goed vocht in het haar in!

 • Babassu olie

  Heb je wel eens van deze olie gehoord? Er zijn maar weinig mensen die Babassu olie kennen. Deze olie lijkt erg veel op kokosnootolie. Babassu olie wordt gewonnen uit de Babassu palmboom die in het noordoosten van Brazilie voorkomt. Als je last hebt van droog of kroezig haar zou deze olie wel eens precies kunnen zijn wat je haar nodig heeft. Babassu olie bevat laurinezuur en myristinezuur die allebei goed werken tegen droog en kroezig haar. En het mooie van Babassu olie is dat het de poriën van je haar niet verstopt!

Moeder Natuur deelt haar schatten met ons. Deel dus op jouw beurt deze schoonheidsgeheimen van Moeder Natuur weer met jouw vriendinnen en familieleden via Facebook, Twitter of email!