Argan Cosmetica

Tips Waar Je Voeten Blij Van Worden!

Tips Waar Je Voeten Blij Van Worden
Verwen je vermoeide voeten.

Voeten. Ze zijn onmisbaar maar krijgen vaak niet de aandacht en liefde die ze verdienen.

Onder Druk!

Gemiddeld zetten we elke dag meer dan 8.000 stappen en dat betekent dat je voeten ongeveer 60.000 kilo druk moeten weerstaan. Dat is pas druk. Je kunt je voeten niet horen maar ze zouden net zo goed heel hard het liedje “Under Pressure” van Queen kunnen zingen! En als je een druk typetje bent dat altijd onderweg is en altijd haast heeft krijgen je voeten, tenen en teennagels heel wat druk te weerstaan.

Druk Verlichten

Je hoeft niet elke dag naar een salon te gaan en je voeten een pedicure te geven om ze blij te maken. Er zijn simpele manieren om pijn en druk te verlichten en je voeten en teennagels wat verwennerij te geven!

 • Schoenen Uit!

  Doe zodra je thuis bent onmiddellijk je schoenen uit! Daardoor kunnen je voeten ademen. Nadat je voeten vrijwel de hele dag in je schoenen opgesloten hebben gezeten kunnen ze pijnlijk aan beginnen te voelen. Verlicht deze pijn door simpelweg je schoenen uit te doen. Vooral schoenen met hoge hakken oefenen veel druk op je voeten uit omdat ze al het gewicht op je tenen overbrengen. Je hielen hebben bij hoge hakken immers geen contact met de grond.

 • Dompel Ze Onder

  Nadat je voeten een paar minuten tot een uur hebben kunnen ademen is het tijd voor een warm voetenbad. Je zou gewoon warm water en een paar druppels Arganolie in een teiltje kunnen gieten en daar je voeten een paar minuten in onder kunnen dompelen. Het warme water geeft je voeten een ontspannen gevoel terwijl de Arganolie door zijn ontstekingsremmende eigenschappen verlichting brengt voor vermoeide spieren. Arganolie hydrateert ook de nagelriemen en nagels. De Vitamine E in Arganolie versterkt ook de nagels.

 • Raak Pijn aan Je Hielen Kwijt

  Door al dat haasten kunnen je hielen pijn gaan doen, met name als je hoge hakken draagt. Om deze pijn te verlichten ga je op de rand een traptrede staan. Laat je hielen zakken en hou deze positie één minuut vast.

 • Breng een Voetenmasker Aan

  Als je voeten pijn doen kun je die pijn verlichten met een voetenmasker dat gember of pepermunt bevat. Van deze twee ingrediënten weten we dat ze de huid stimuleren en zo de bloedsomloop bevorderen.

 • Neem Afscheid Van Bezwete Voetzolen

  Zweet maakt van je voeten een voedingsbodem voor schimmels en bacteriën. Deze kunnen op hun beurt leiden tot zwemmerseczeem of andere infecties. Er zijn poeders en crèmes tegen transpirerende voeten te koop die speciaal ontwikkeld zijn om bezwete voetzolen voor te blijven of op te frissen. Je kunt om het zweten in bedwang te houden je voeten ook minstens driemaal per week in warm water met bicarbonaat dompelen.

 • Knip Je Teennagels Af

  Ingegroeide teennagels kunnen bijzonder pijnlijk zijn. Door je teennagels recht af te knippen kun je deze pijn voorblijven. Knip nooit te veel van je nagels af. Ook te korte teennagels kunnen erg pijnlijk zijn.

Zorg dat je voeten vrij van pijn zijn! ‘Share’ deze tips!

Schrijf een reactie