Argan Cosmetica

Oplossingen Voor de Gevoelige Huid en Leeftijdgerelateerde Roodheid

Oplossingen voor de gevoelige huid en leeftijdgerelateerde roodheid
Zorg goed voor uw gevoelige huid!

Het zijn niet alleen de rimpels en ouderdomsvlekken waar je je zorgen om moet maken als je ouder wordt. De huid kan ook gevoeliger worden, wat tot roodheid kan leiden. Mensen die gemakkelijk blozen en zichtbare verwijde haarvaatjes hebben of lijden aan rosacea kunnen wanneer ze ouder worden meer last krijgen van een rood aangelopen gezicht.

Oplossingen voor thuis

Het goede nieuws is dat leeftijdgerelateerde roodheid opgelost of gecontroleerd kan worden. Als je last hebt van dit huidprobleem, dan is het belangrijk dat je leert om je huid op de juiste manier te verzorgen. Hier zijn een aantal oplossingen voor thuis om een gevoelige huid en leeftijdgerelateerde roodheid aan te pakken.

  • Mild is het sleutelwoord

    Laat alleen milde producten in contact komen met je huid. Een vochtinbrenger of reinigingsmiddel is te sterk voor je huid wanneer je bij gebruik een prikkelend gevoel op je huid voelt. Je zou direct moeten overstappen op een milder product. Je denkt misschien dat je al jarenlang geen problemen hebt gehad met het product, maar je moet begrijpen dat naarmate je ouder wordt je huid dunner zal worden, en dit is de reden waarom het gevoeliger wordt.Producten met retinoïden, AHA’s of BHAS kunnen in het verleden de beste vriend van je huid zijn geweest, maar het kan zijn dat dit niet meer het geval is, omdat deze ingrediënten een beetje te sterk kunnen zijn. In plaats daarvan kan het beter zijn om mildere producten te kiezen boordevol anti-oxidanten. Marokkaanse Arganolie is een goede keuze, omdat het een groot aantal anti-oxidanten bevat, zoals vitamine E, carotenoïden, polyfenolen en ferulinezuur. Dermatologen raden aan producten te gebruiken die zijn ontwikkeld voor rosacea, zelfs als je geen last hebt van deze huidaandoening. Ten slotte moet je ervoor zorgen dat je voorzichtig bent bij het verzorgen van je huid. Niet hard wrijven, plukken en wees niet te ruw in supergevoelige gebieden, zoals de huid onder de ogen.

  • Dagelijkse zonbescherming

    Het is belangrijk om er een gewoonte van te maken je huid dagelijks te beschermen tegen de zon. Voorkom dat je te lang in de zon zit, in het bijzonder tussen 10 Am – 4 Pm, daar de UV-stralen van de zon op deze uren op zijn sterkst zijn. Het dagelijks aanbrengen van zonnebrandcrème is een must. Of je nu voor korte tijd naar buiten gaat of gewoon in je auto rijdt, je moet zonnebrandcrème aanbrengen. Maak er een dagelijkse gewoonte van, ongeacht de weersomstandigheden of het seizoen.

  • Oplossingen van dokters

    Je kunt ook de hulp van dokters inroepen om leeftijdgerelateerde roodheid en leeftijdgerelateerde gevoeligheid van de huid aan te pakken. Dermatologen schrijven meestal medicijnen voor om de roodheid van de huid te helpen verlichten. De medicatie kan ofwel topisch of oraal zijn. Sommige huidartsen maken ook gebruik van bepaalde laserbehandelingen gericht op de bloedvaten om de roodheid terug te brengen. Maak je lasertherapie niet onnodig door te vergeten dagelijks zonnebrandcrème op te smeren.

Als je last hebt van een gevoelige huid en leeftijdgerelateerde roodheid dan kunnen deze tips je helpen je huid beter te verzorgen. Er zijn een heleboel andere vrouwen die aan deze huidproblemen lijden. Deel deze tips door simpelweg te klikken op de “Vind ik leuk”- of “Delen”-knop.