Argan Cosmetica

5 Tips Voor Sterke en Gezonde Nagels

5 Tips Voor Sterke en Gezonde Nagels
Hou je nagels gehydrateerd!

Je nagels zijn meer dan werktuigen om je mee te krabben als je jeuk hebt of om iets kleins mee op te pakken. Voor sommige vrouwen zijn mooi uitziende nagels onderdeel van een mooi en slim uiterlijk. Bij een man zijn gave handen met schone en netjes geknipte nagels een teken van goede verzorging.

Belangrijker nog, nagels zijn spiegels van je gezondheid. Broze en gescheurde nagels hebt kunnen een teken van ondervoeding zijn. En als je je nagels verwaarloost kun je uiteindelijk iets ergers oplopen zoals ingegroeide nagels of schimmelinfecties. Deze moeten dan door een dokter worden behandeld.

Volg onderstaande tips op voor goed verzorgde, gezondere en sterkere nagels op vingers en tenen.

 1. Hou je nagels gehydrateerd.

  Gebruik lotion of vochtinbrengende crème nadat je je handen gewassen hebt. Hiermee voorkom je dat handen en nagels uitdrogen. Wrijf nagels en nagelriemen in met vaseline of ricinusolie.Masseer nagels en de huid eromheen met Arganolie. Deze olie komt van een zeldzame boom in Marokko die Argan wordt genoemd. De olie is rijk aan essentiële vetzuren die je nagels gehydrateerd houden. Arganolie is ook rijk aan vitamine E en anti-oxidanten. Deze houden de nagels sterk en gezond, en beschermen ze tegen uitdrogen en afbreken. Hou altijd een klein flesje van deze Marokkaanse olie in je handtas en breng indien nodig 1 á 2 druppeltjes op je nagels aan.

 2. Bescherm je nagels.

  Draag rubber handschoenen als je de was doet, de vloer dweilt, de tuin doet, of de badkamer schoonmaakt. Draag ze altijd wanneer je handen in aanraking kunnen komen met sterke chemicaliën of veel water, en wanneer je je handen intensief gebruikt.Droog je voeten altijd goed af voordat je sokken en schoenen aantrekt. Dit beschermt je nagels tegen schimmelinfectie. Lucht je schoenen en draag 100% katoenen sokken. Hierdoor worden je voeten en nagels niet vochtig en kunnen zich geen schimmelinfecties ontwikkelen.

 3. Doe je manicure op de goede manier.

  Knip je nagels. Je handen zijn drukke gereedschappen! Als je korte nagels hebt is de kans kleiner dat ze ergens achter blijven haken en vervolgens afbreken. Knip je teennagels recht af zodat ze niet ingroeien. Ingegroeide nagels zijn erg pijnlijk en moeten soms operatief worden behandeld.Wees voorzichtig met je nagelriemen en knip deze niet. Beschadigde nagelriemen kunnen namelijk je hele nagel beschadigen. Breng tenminste 1 maal per week nieuwe nagellak aan. Laat nagellak nooit langer dan 10 dagen zitten omdat nagellak indroogt en de nagels daardoor kunnen verkleuren. Gebruik nagellak verwijderaar die geen aceton, formaldehyde of andere bijtende stoffen bevat waar je nagels en nagelriemen van uitdrogen.Vijl je nagels op de juiste manier. Ga niet met de vijl heen en weer maar maak bewegingen in één richting. Dit verhindert scheuren en afbreken. Vijl je nagels niet als deze nat zijn omdat ze dan erg kwetsbaar zijn en dus snel breken.

 4. Eet gezond!

  Een gezond dieet is goed voor een gezond lichaam en dus ook voor gezonde nagels. Als je sterke en gezonde nagels wil hebben, eet dan voedsel dat vol zit met vitamine D, Calcium en Zink, zoals groenten, fruit, eieren en melk. Neem vitamine B biotine supplementen om je nagels nog sterker te maken.

 5. Niet met je nagels tikken

  Maniertjes als met je nagels op tafel tikken of nagelbijten dragen er allemaal toe bij dat je nagels zwak en broos worden. Tik niet met je nagels op tafel als je iets wil zeggen of als je je verveelt. Stress leidt soms tot nagelbijten, een erg ongezonde en onhygiënische bezigheid. Blijf bezig en vermijd stress.

Nagels zijn belangrijk en je moet er dus goed voor zorgen en ze goed gezond houden. Bedenk dat sterke en gezonde nagels betekenen dat ook je lichaam sterk en gezond is.

Schrijf een reactie