Arganolie Algemeen

Wat is Arganolie? Lees Hier er Alles Over!

Wat is Arganolie? Lees Hier er Alles Over!
1 van de 2 types Arganolie is Cosmetische.

Het is niet zo vreemd dat meer en meer mensen Arganolie gebruiken. Het nieuws over deze kostbare olie heeft zich als een olievlek uitgespreid. Vanwege zijn weldadige effecten voor huid, haar en nagels heeft Arganolie een fenomenale opkomst doorgemaakt.

Als je al die geweldige dingen over Arganolie hoort ben je waarschijnlijk nieuwsgierig naar deze olie. Consumenten zijn vandaag de dag slimmer geworden en de meeste mensen trappen niet meer in reclame trucjes of doen niet meer zomaar met rages mee! En terwijl er veel mensen zijn die geweldige dingen zeggen over deze olie, vragen sommigen zich af of het allemaal wel waar is of dat de olie alleen maar opgehypt wordt. Als ook jij je dit afvraagt wil dat alleen maar zeggen dat jij een slimme consument bent. Laten we deze olie eens wat beter bekijken en uitvinden waarom veel mensen zo lyrisch zijn over deze olie die ook wel Marokkaanse wonderolie wordt genoemd.

Wat is Arganolie

Deze kostbare olie wordt gewonnen uit de zaden in de noten van de Arganvruchten die groeien aan de Arganboom. De Arganboom groeit uitsluitend in Marokko. De olie wordt al vele eeuwen lang gebruikt door de Berber stam. De vrouwen winnen de olie uit de zaden en gebruiken deze voor culinaire, medicinale en cosmetische doeleinden. Naar later bleek had de Berber stam het nog voor de opkomst van moderne techniek en wetenschap al bij het rechte eind: deze kostbare olie heeft inderdaad een krachtige uitwerking!

De Twee Types Marokkaanse Arganolie

Deze Marokkaanse wonderolie bestaat in twee types. De cosmetische olie, het meest gevraagde type Arganolie, en de culinaire olie. Het belangrijkste verschil tussen de twee types olie is de manier van winning. Voor de culinaire olie worden de zaden eerst geroosterd, gemalen en dan geperst om de olie eruit te krijgen, terwijl voor de cosmetische olie de zaden koud en ruw worden geperst. De twee verschillende methodes van winning geven de twee types olie ieder zijn eigen specifieke eigenschappen. De culinaire olie heeft een sterke nootachtige smaak en aroma; de cosmetische olie heeft dat niet.

Waarom is de Olie Kostbaar?

Schoonheidsvoordelen van Marokkaanse Arganolie

De olie zorgt voor schoonheid vanwege zijn weldadige eigenschappen. De olie repareert, vernieuwt en verjongt de huid. Het hydrateert en versterkt ook het haar. Het verstevigt nagels en conditioneert de nagelriemen. Men denkt ook dat de olie effectief is tegen acne en littekens van acne. Mensen die aan chronische huidziektes zoals psoriasis en eczeem lijden gebruiken deze olie vaak om de onaangename symptomen van hun ziekte te verlichten. Veel van hen melden positieve resultaten door het regelmatig gebruik van de olie. Regelmatig aanbrengen van deze olie geeft een mooie, heldere, gezonde en jonge huid, glad en zijdezacht haar en sterke nagels. Het is dus geen wonder dat veel mensen zeggen verliefd te zijn op deze kostbare Marokkaanse olie.

Gezondheidsvoordelen van Marokkaanse Arganolie

De olie maakt je niet alleen aan de buitenkant mooi. Het is ook erg weldadig voor onze gezondheid. Omdat de olie vol zit met essentiële vetzuren geeft sprenkelen ervan over gegrilde gerechten, soepen en stoofpotten extra bescherming voor hart en hersenen. Omdat de olie vele anti-oxidanten bevat (de reden waarom de olie zo geweldig is voor huid, haar en nagels) wordt je lichaam beschermd tegen verschillende ziektes zoals hart- en huidziektes en zelfs kanker!