Argan Cosmetica

Zorgen voor de Huid 101 – De Tieners Editie

Zorgen voor de Huid 101 – De Tieners Editie
Welk huidtype heb je?

Als je je tienerjaren hebt bereikt zal je door een heel aantal veranderingen gaan; lichamelijke, emotionele en hormonale veranderingen. De tienerfase is zo’n chaos dat tieners zelf vaak niet meer bij kunnen houden wat er met hun gebeurd. Dit is normaal.

Wat vinden tieners belangrijk? Vrienden, feestjes, goede tijden, studeren, en of je wel populair bent, of een geek of een buitenbeentje. Een van de dingen dat alle verschillen bijeenbrengt en wat iedereen wil, is van puistjes af komen. Of je het nu toe wilt geven of niet, je hebt je vast al eens druk gemaakt over hoe je je puistjes in een ogenblik kunt laten verdwijnen. Je hebt vast wel verschillende trucjes geprobeerd om die vervloekte puistjes van je gezicht te verbannen.

Ook al horen puistjes nu eenmaal bij het opgroeien, ben je een stuk gelukkiger zonder een periode waarin je pukkelhoofd wordt genoemd, puistenkop of puskrater, of met wat voor namen tieners ook aan komen zetten.
Dus hoe kom je van die puistjes af? Door je gezicht schoon houden met een milde acne zeep en met wat hulp van een acne behandeling, kan je puistjes tegengaan. Je moet eerst weten wat voor huidtype dat je hebt voordat je een acne behandeling aanbrengt. Ieder huidtype heeft een ander aanbevolen soort van acne behandeling.

Verschillende Huidsoorten en Aanbevolen Behandelingen

 • Vette huid

  Veel tieners hebben een vette huid doordat de hormonen in overdrive zijn. De beste acne behandeling om op je gezicht aan te brengen is gebaseerd op klei. Breng geen producten aan waar alcohol in zit. Astringent is niet goed want het droogt je huid uit. Je huid beroven van zijn essentiële oliën is niet goed.

 • Droge huid

  Je zou een moisturizer moeten gebruiken. Arganolie is een goede moisturizer. Het is rijk aan essentiële onverzadigde vetzuren, vitamine E, Sterolen, Carotenoïden, Polyfenoleren en Ferulazuur. Dit geeft de olie zijn bevochtigende, huidcelreparerende en antiveroudering eigenschappen. Je moet er ook voor zorgen dat je reinigers gebruikt die helpen om je huid te hydrateren.

 • Gevoelige huid

  Voor de gevoelige huid, moeten de huidreinigers en andere gezichtsproducten mild en zacht zijn en speciaal voor de gevoelige huid gemaakt zijn. Je zou ook erg zacht moeten zijn als je het product op je gezicht aanbrengt. Wrijf niet te hard. Je huid is geen lamp en er zal geen geest uitkomen die je puistjes ineens kan wegtoveren als je harder wrijft.

 • Gemengd type

  Sommigen hebben in werkelijkheid een huid die gedeeltelijk vet en gedeeltelijk droog is. Dit is geen ongekend fenomeen en kan zelfs als normaal worden gezien bij tieners. Tieners met dit huidtype hebben gedeelten van hun gezicht die vet zijn en de rest droogt gemakkelijk uit. Als je dit huidtype hebt, is het het beste om milde reinigers te gebruiken en niet te sterke moisturizers. Hydraterende moisturizers moeten op de droge plekken van de huid aangebracht worden. Het is het beste als het product hydroxyzuur bevat.

 

Als je eenmaal je huidtype weet, kan je je probleem met de juiste behandeling aanpakken.