Argan Cosmetica

Puistjes! De Nachtmerrie van Iedere Tiener!

Puistjes! De Nachtmerrie van Iedere Tiener!
Help je tiener puistjes te voorkomen.

Het tienerleven is hard. Sociale druk, hormonale veranderingen, zelfvertrouwen kwesties en een emotionele achtbaan zijn dingen waar tieners mee moeten leven. Heb er dan acne of uitbraken van puistjes bij en het tienerleven kan soms een nachtmerrie lijken, zeker voor jonge dames.

De jongen ontmoeten waar dat je al jaren een oogje op hebt (sinds groep 6 misschien) met puistjes over je hele gezicht, kan je zelfvertrouwen een aardige deuk geven. Het kan een vreemd (of meer een gênant) moment zijn. Je zult misschien wensen dat de grond openbreekt en je er terplekke door heen kan zakken.

Uitbraken van acne zijn erg gewoon bij tienermeisjes dankzij de hormonale veranderingen waar het lichaam door gaat. Maar dergelijke uitbraken kunnen worden opgelost. En de oplossing is niet om te wensen dat je door de grond zakt.

Zorgen voor Acne Uitbraken

 • Houd je huid schoon door het twee keer per dag te wassen.

  Was je gezicht een keer ’s ochtends en was het nog een keer voordat je naar bed gaat en van je droomjongen gaat dromen. Het is het beste om een milde en zachte reiniger the gebruiken met warm water als je je gezicht wast. Scrub je gezicht nooit, omdat dit je huid kan irriteren. In plaats daarvan masseer je je gezicht zacht met roterende bewegingen.

 • Om zowel overtollig vet als bacteriën van je huid te verwijderen, gebruik een gezichtslotion met het ingrediënt benzolperoxide.

 • Knijp je puistjes nooit uit.

  Laat je puistjes gewoon zitten, hoe lelijk ze er ook uitzien. Als je ze niet uitknijpt, gaan ze sneller weg en vermijd je littekens. Als je er al een aantal uitgeknepen hebt, en je littekens hebt die je iedere dag helpen herinneren aan deze fout, gebruik dan Arganolie om de littekens te verwijderen. Arganolie bevat vitamine E, sterolen, onverzadigde essentiële vetzuren, prostaglandine en andere antioxidanten die de huid helpen te vernieuwen en beschadigde huidcellen repareren, en dus littekens Helen.

 • Stop met je gezicht aan te raken met je vingers.

  Zoek iets om te doen als je handen niet bezig zijn. Vermijd ook om je telefoon tegen je gezicht aan te houden, omdat telefoons talg en huidresten opnemen. Je gezicht aanraken kan de infectie verspreiden. Dus zorg ervoor dat je je handen wast voordat je eraan komt of iets op je gezicht aanbrengt.

 • Reinig je zonnebril regelmatig.

  Dit is om te zorgen dat je zonnebril je poriën niet verstopt met olie rond je ogen en neus.

 • Ga nooit slapen met je make-up op.

  Als je de eerste tip opvolgt, dan zal het nooit gebeuren dat je met je make-up op gaat slapen. Als je gaat stappen met je vriendinnen, bewaar dan een beetje energie om je gezicht te wassen voordat je gaat slapen.

 • Was je haar regelmatig en houd het schoon en weg uit je gezicht om te zorgen dat je poriën niet verstopt raken met vuil en olie.

 • Gebruik zonnebrand lotion om je huid te beschermen tegen schadelijke UV stralen van de zon.

Als tieners weten we allemaal hoe volhardend we kunnen zijn op deze leeftijd. Maar als je van je puistjes af wilt komen (op tijd voor het eindejaarsfeest) en geen littekens willen hebben om je te herinneren aan je pukkelige gezicht, dan zou je op moeten letten en deze tips op moeten volgen.

Schrijf een reactie