Argan Cosmetica

Zorg Jij op de Goede Manier Voor Je Huid?

Zorg Jij op de Goede Manier Voor Je Huid?
Hydrateer je huid dagelijks!

Hoe zorg jij voor je huid? Veel vrouwen vragen dit elkaar telkens weer, en de antwoorden verschillen iedere keer. De huid is beslist iets waar we voor moeten zorgen, omdat het de eerste verdedigingslijn van ons lichaam is. De huid beschermt ons tegen ruwe en schadelijke elementen van buitenaf, en heeft het daarbij elke dag zwaar te verduren.

Hoe je huid eruit ziet zegt veel over je totale gezondheid en je persoonlijke hygiène. Je wil natuurlijk niet allerlei ziektes hebben doordat je niet goed voor jezelf zorgt. Je zou dit aan je huid kunnen zien. En je zou je schamen als mensen slecht denken over je persoonlijke hygiène omdat je huid er ongezond uitziet.

Natuurlijk zijn er factoren die we niet onder controle hebben als het om onze huid gaat. Twee van deze factoren zijn genen en hormonen. Veel vrouwen hebben last van veranderingen in hun hormonen met als resultaat huiduitslag of acne. Maar er zijn manieren om deze problemen te lijf te gaan.

Hoe Je Voor Je Huid Moet Zorgen

 1. Ga naar een huidarts!

  Dit is de belangrijkste stap bij de huidverzorging die veel vrouwen liever niet zetten. Sommigen denken dat naar de huidarts gaan duur is, anderen zeggen dat ze daar domweg geen tijd voor hebben.Een huidarts kan je echter honderdduizenden euro’s besparen. Hij of zij kan namelijk producten aanbevelen die het beste bij jouw huidtype passen. Hierdoor vermijd je dat je allerlei producten koopt die voor jouw huid niet werken of, erger nog, deze beschadigen. Je huidarts kan je ook adviseren hoe je goed voor je huid moet zorgen, en eventueel je bestaande routine een beetje aanpassen voor het beste resultaat.
  De redenering van mensen die zeggen dat ze geen tijd hebben is ongeloofwaardig. Er zitten 365 en ¼ dagen in een jaar, en het kost alles bij elkaar minder dan een halve dag om naar een huidarts te gaan. En je huidarts kan je meteen ook controleren op voortekenen van huidkanker. Als huidkanker in een vroeg stadium wordt ontdekt is de prognose heel goed. Maak in je agenda ruimte vrij om minstens een maal per jaar naar de huidarts te gaan.

 2. Bescherm je huid elke dag tegen de zon!

  Ultra Violette straling van de zon staat bovenaan de lijst van dingen die schadelijk zijn voor de huid. Het versnelt het proces van ouder worden doordat het DNA en collageen vernietigt. Hierdoor wordt de huid droog en gerimpeld. UV straling van de zon kan ook huidkanker veroorzaken.Draag telkens wanneer je naar buiten gaat een hoed, gebruik een parasol en smeer je in met een zonnebrandlotion van tenminste factor 15. Breng deze lotion tenminste 15 minuten voordat je naar buiten gaat aan.

 3. Breng dagelijks een vochtinbrengend product aan!

  Je huid raakt zijn natuurlijke vocht elke dag kwijt door het wassen en door blootstelling aan de elementen. Dit natuurlijke vocht werkt als beschermingslaag. Breng het vocht terug in de huid met Arganolie. Arganolie zit bomvol Sterolen die helpen het vocht vast te houden en ook de huid voeden. Arganolie bevat daarnaast veel Vitamine E en anti-oxidanten, die veroudering van de huid tegengaan.

Voor de huid zorgen is net zo simple als 1+1=2!

Schrijf een reactie