Argan Cosmetica

Heb Jij ook Blunders Gemaakt bij de Verzorging van je Huid?

Heb Jij ook Blunders Gemaakt bij de Verzorging van je Huid?
Lees snel of je deze blunders ook gemaakt hebt!

Ben jij 100% zeker dat je op de goede manier voor je huid zorgt? Veel mensen maken steeds weer dezelfde fouten bij hun huidverzorging. En ze hebben niks in de gaten, totdat op een gegeven moment de schade aan de huid zichtbaar wordt. Als je wil weten hoe je goed voor je huid moet zorgen, lees dan verder!

De Meest Voorkomende Fouten Bij de Huidverzorging

 1. De huid te vaak wassen.

  Veel mensen wassen hun gezicht vaker dan nodig is. Je zou je gezicht hooguit twee keer per dag hoeven te wassen. Eén keer in de morgen, en nog een keer voordat je naar bed gaat. Veel mensen, vooral vrouwen, wassen hun gezicht echter iedere keer zodra ze zien dat het glanst of plakkerig aanvoelt. Overtollig huidvocht is hiervan de oorzaak.Als je je gezicht te vaak wast kunnen er twee dingen gebeuren. Ofwel je krijgt een droge huid omdat essentiële oliën na elke wasbeurt wegspoelen. Ofwel je krijgt een vettige huid omdat de talgklieren als tegenmaatregel de weggespoelde olie weer opnieuw gaan aanmaken. In beide gevallen is het resultaat niet wat je wil.

 2. Je gezicht met zeep wassen.

  Dit is een fout die vooral door mannen gemaakt wordt, maar soms ook door vrouwen. Het beste kun je een mild reinigingsmiddel gebruiken dat geschikt is voor jouw huidtype. Zeep is ruw voor de gevoelige huid van je gezicht. Het vernietigt de essentiële oliën in de huid van je gezicht. Deze wordt daardoor erg droog waardoor je er ouder uit gaat zien dan je bent.

 3. Niet dagelijks je huid hydrateren.

  De huid heeft een dagelijkse dosis vocht nodig. Hij verliest namelijk essentiële oliën door zweten, wassen en blootstelling aan de elementen. Als het natuurlijke vocht van je gezicht weg is, krijg je een droge en ongezonde huid die er oud uitziet (en oud aanvoelt).Gebruik dagelijks Arganolie om je gezicht en je hele lichaam te hydrateren. Arganolie zit vol met Vitamine E die de huid voedt, repareert en aanvult. Het zit ook vol met Sterolen die ook vocht toevoegen en dit bovendien vasthouden. De hoge concentratie van essentiële onverzadigde vetzuren en anti-oxidanten in Arganolie houdt de huid jong.

 4. Alleen zonnebrandlotion gebruiken als je naar het strand gaat of als het stralend zonnig weer is.

  Dit is een van de ergste fouten die je kunt maken en de grootste oorzaak van beschadiging aan de huid. De UV stralen van de zon dringen door dikke wolken heen, en zelfs in de winter als het koud is moet je toch zonnebrandlotion van factor 15 of meer opdoen als je naar buiten gaat.Vergeet niet de lotion minimaal 15 minuten voordat je naar buiten gaat op te doen. En doe dit elke dag weer opnieuw. Zo bescherm je je huid tegen UV stralen en krijg je geen huidkanker.

Dit zijn de 4 meest gemaakte fouten waar mensen zich schuldig aan maken. Heb jij deze fouten ook gemaakt?