Argan Cosmetica

Hou Je Huid Gezond en Gaaf deze Zomer

Hou Je Huid Gezond en Gaaf deze Zomer
Gebruik genoeg zonnebrand en blijf uit de zon in de middag!

In dit zomerseizoen kan je huid op veel manieren schade oplopen. Velen van ons zullen de zon opzoeken of het zwembad in gaan. Helaas zijn de leuke dingen die je in de zomer doet vaak schadelijk voor de huid.

Dat hoeft echter voor jou geen reden zijn om binnen te blijven. Je zou dan immers een groot deel van de pret missen. Alles wat je hoeft te doen in dit warme seizoen is goed op je huid letten zodat die niet te veel op z’n donder krijgt.

Huidverzorgingstips voor de Zomer

Extreme hitte, UV straling, chloor, zeezout, wind en vochtigheid. Dit zijn de dingen waar je huid deze zomer het meeste mee te maken krijgt. Rimpels, vlekken en huidkanker zijn de meest voorkomende resultaten van onbeschermd de zon in gaan.

Door de extreme hitte en hoge vochtigheid in de zomer is je huid gevoeliger voor uitslag en acne. En als je graag het water in gaat kan je huid en je haar uitdrogen door de chloor in dat water.

Maar er is een manier om je huid te beschermen deze zomer. Hieronder volgen de zeven geboden voor huidverzorging gedurende die leuke maar hete dagen van de zomer.

 1. Niet vergeten te hydrateren.

  Hoewel je huid in de zomer vaker vettig dan droog zal zijn, moet je deze toch altijd hydrateren. Gebruik Arganolie voor het hydrateren van je gezicht en je hele lichaam.
  Arganolie bevat Vitamine E, Sterolen, Carotenoïden, Polyfenolen, Ferulinezuur, essentiële onverzadigde vetzuren en Prostaglandinen. Deze componenten zorgen dat Arganolie de huid kan hydrateren en jong houden. De anti-oxidanten in Arganolie beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van UV straling en vrije radicalen.

 2. Ga nooit het huis uit zonder bescherming tegen de zon.

  Draag een kap of zet een hoed op, en vergeet niet om zonnebrandlotion van tenminste beschermingsfactor 15 aan te brengen. Smeer je tenminste 15 minuten voordat je de deur uitgaat met de lotion in. Als je veel zweet, breng dan de lotion na 2 uur opnieuw aan.

 3. Vergeet de lippenbalsem niet.

  Ook je lippenbalsem moet tenminste beschermingsfactor 15 tegen de zon hebben. Lippen zijn gevoelig voor huidkanker, dus zorg dat ook je lippen goed beschermd zijn.

 4. Draag kleding die tegen de zon beschermt.

  Draag als de zon op z’n hoogst staat een shirt met lange mouwen, je strandhoed en een zonnebril. Er is kleding te koop die speciaal gemaakt is voor bescherming tegen de zon.

 5. Als je graag bruin wordt, ga dan niet naar een bruiningssalon en ook niet uren in de zon zitten.

  Bruiningssalons en lang in de zon zitten kan kanker, rimpels, uitslag of vlekken veroorzaken. Gebruik liever een bruiningsspray of airbrush.

 6. Regelmatig exfoliëren is een must.

  Zon, zand, zonnebrandlotion en zweet veroorzaken extra veel dode huidcellen op je gezicht en je lichaam. Verwijder twee maal per week deze dode huidcellen met een speciale spons of een loofah.

 7. Blijf koel en droog zodat je niet door de hitte bevangen wordt.

  Als je deze huidverzorgingstips opvolgt zal je huid ook in de zomerhitte gezond, zacht en glanzend blijven.