Argan Cosmetica

Zorg Jij Goed Voor Je Huid of Beschadig Je Hem Alleen Maar?

Zorg Jij Goed Voor Je Huid of Beschadig Je Hem Alleen Maar?
Lees hier of je fouten maakt bij de verzorging van je huid.

Als je een mooie huid wil moet je weten hoe je voor je huid moet zorgen. De meeste vrouwen zorgen wel voor hun huid maar helaas doen sommige vrouwen met hun huidverzorgingsprogramma hun huid meer kwaad dan goed. Hoe zorg jij voor je huid? Weet je zeker dat je geen schade aan je huid aanricht? Weet je het echt zeker? Voordat je helemaal krankzinnig wordt van al die dingen die je misschien verkeerd doet volgen hier een paar van de meest gemaakte fouten bij de verzorging van de huid.

Meest Gemaakte Fouten Bij De Huidverzorging

 1. Je kunt elke milde reiniger gebruiken om je gezicht te wassen.

  Dit is absoluut niet waar. Gezichtsreinigers zijn speciaal gemaakt voor de verschillende huidtypes. Let er goed op dat je een gezichtsreiniger kiest die voor jouw huidtype bedoeld is.

 2. Je zou je gezicht zo vaak als je maar kunt moeten wassen.

  De meeste vrouwen maken zich zorgen dat hun huid vuil of vettig wordt. Wat ze dan doen is hun gezicht wassen zodra dat glimt of plakkerig wordt. Maar dat is ook weer een fout die je niet zou mogen maken. Te vaak je gezicht wassen berooft de huid van zijn essenti‘le oli‘n en natuurlijke vocht. Het zal duidelijk zijn dat de huid hierdoor droog wordt. Soms neemt de huid tegenmaatregelen wanneer die van zijn vocht beroofd wordt. De talgklieren gaan dan meer talg (natuurlijke olie) produceren. Als je een vettig huidtype hebt heeft vaak wassen geen zin. En eigenlijk geldt dat voor elk type huid. Hou het bij twee keer per dag je gezicht wassen, ’s morgens als je opstaat en ’s avonds voordat je weer onder de wol gaat.

 3. Alleen maar zonnebrandlotion gebruiken wanneer je naar het strand gaat.

  Veel mensen, niet alleen vrouwen, maken deze fout. Om een of andere reden denken mensen dat zonnebrandlotion alleen maar moet als je naar het strand gaat. Zonnebrandlotion geeft bescherming tegen de zon. En die schijnt toch niet alleen op het strand? Zelfs in deze koude maanden is zonnebrandlotion een must! De UV straling van de zon kan rimpels en fijne lijntjes veroorzaken. Het is zelfs de belangrijkste oorzaak van rimpels. Maar je zou niet alleen om rimpels te vermijden elke dag zonnebrandlotion moeten gebruiken. Belangrijker is dat je je beschermt tegen huidkanker. UV straling van de zon kan inderdaad huidkanker veroorzaken. Voor je zonnebrandlotion zou je op z’n minst beschermingsfactor 30 moeten nemen. En zorg ook dat je de lotion tenminste 15 minuten voordat je de deur uitgaat aanbrengt.

 4. Niet hydrateren.

  Je huid hydrateren is erg belangrijk. De huid verliest vocht door zweten en wassen. Je merkt vast wel dat je elke dag zweet. Blootstelling aan elementen als zon, wind en kou berooft de huid eveneens van vocht. Als je geen droge of schilferige huid wil zou je je huid elke dag moeten hydrateren.

 5. Geen Arganolie op je huid gebruiken.

  Je huid mist een hoop als je geen Arganolie gebruikt. Arganolie zit vol met componenten die weldadig zijn voor de huid zoals Sterolen, Caroteno•den, Vitamine E, essenti‘le onverzadigde vetzuren, Ferulinezuur en andere anti-oxidanten.

Dus doe je het nu goed of verkeerd met je huid?