Argan Cosmetica

Laat je Huid Stralen Deze Lente Met Deze Tips

Laat je Huid Stralen Deze Lente Met Deze Tips
Gebruik zonnebrand ook al lijkt de zon niet erg sterk te schijnen.

Eindelijk is de lente daar en kunnen we het warmere weer verwelkomen. Nou ja, in ieder geval sommigen van ons dan. Ik zag net een bericht van een vriend uit Washington dat het daar sneeuwt. Het lijkt erop dat ons klimaat echt aan het veranderen is. Ik ben dankbaar dat op de plaats waar ik ben de lente eindelijk heeft besloten ons te vereren met zijn aanwezigheid.

Als de lente in aantocht is, gaan de meeste mensen als eerste hun kasten uitruimen, winterjassen en winterschoenen wegzetten, tuinieren, oude kleren weggeven of verkopen en gewoon opnieuw beginnen. Het is waar dat de lente veel mensen in beweging krijgt. Na een lange winterslaap ontwaakt de wereld en barst deze in kleuren uit. Ik denk dat dit de reden is waarom zoveel mensen zich zo energiek voelen in deze tijd van het jaar.

Met die grote schoonmaak die alles in beslag neemt, is het mogelijk dat je de verzorging van je huid helemaal vergeet. Je moet weten dat het koude seizoen veel schade aan je huid toebrengt. Als je het vorige seizoen niet zo bezig bent geweest met de verzorging van je huid, dan zou je hier nu meer zorg aan moeten besteden.

Tijdens het winterseizoen zijn de bijtende kou buiten, verwarming binnen, sterke wind en de UV-stralen van de zon je ergste vijanden. Ik heb hier de UV-stralen van de zon genoemd, omdat veel mensen lijken te vergeten dat de zon in de winter ook schijnt. Het maakt niet uit hoe bewolkt het is, de UV-stralen van de zon dringen er nog steeds doorheen. Als je tijdens het hele winterseizoen niet de moeite hebt genomen zonnebrandcrème op te smeren dan heeft je huid ongetwijfeld veel te lijden gehad.

Huidverzorging in de lente

Maak je huid terug gezond met de volgende huidverzorgingstips!

  • Exfolieer

    In het koude jaargetijde vertraagt de circulatie van voedingsstoffen en zuurstof. Dit betekent dat je huid niet in staat is oude huidcellen met een normale snelheid te verwijderen. Daardoor zullen de huidcellen zich aan het oppervlak opbouwen, wat verklaart waarom zoveel mensen in de winter last hebben van een droge en ruwe huid. Exfolieer minstens tweemaal per week.

  • Hydrateer

    Breng vocht terug in je huid. Gooi je oude hydraterende crème weg en gebruik in plaats hiervan Marokkaanse Arganolie. Deze olie is een krachtige vochtinbrenger voor de huid. Daarnaast kan het de tekenen van huidveroudering vertragen, fijne lijntjes, striae en rimpels minimaliseren, acne en acne littekens bestrijden, en de huid gezond houden. De voedingsstoffen zijn de reden waarom deze olie zo goed op de huid werkt. Het zit boordevol vitamine E, onverzadigde essentiële vetzuren, sterolen, polyfenolen, ferulinezuur en talrijke andere anti-oxidanten die goed zijn voor de huid.

  • Breng zonnebrandcrème aan

    In het voorjaar zul je waarschijnlijk vaker naar buiten gaan dan in het vorige seizoen. Zorg ervoor dat je een zonnebrandcrème met minimaal beschermingsfactor 30 opsmeert iedere keer als je naar buiten gaat!