Argan Cosmetica

Behandel Beschadigd Haar met Marokkaanse Arganolie

Behandel Beschadigd Haar met Marokkaanse Arganolie
Laat je haar profiteren van de Vitamine E die in Arganolie zit.

Je hebt waarschijnlijk wel eens de kapsalon bezocht en je haar laten herstellen met een behandeling waarin chemicaliën zaten. Maar de waarheid is dat de meeste chemicaliën gebruikt in haarverzorgingsproducten zelfs nog meer schade kunnen aanrichten. Kapsalons gebruiken vaak haarproducten met chemicaliën die potentieel niet alleen schade kunnen toebrengen aan het haar, maar ook aan het hele lichaam. Hetzelfde geldt voor de meeste haarverzorgingsproducten die in de handel beschikbaar zijn. De beste manier om beschadigd haar te behandelen, is door natuurlijke oplossingen en biologische haarproducten te gebruiken.

Als je kiest voor biologische producten…

Biologische haarproducten die vrij zijn van giftige en potentieel kankerveroorzakende chemicaliën zijn de beste keuze. Je zou moeten weten welke ingrediënten in haarverzorgingsproducten je gezondheid kunnen beschadigen. Voorzichtigheid is ook geboden als je kiest voor biologische producten. Veel bedrijven plakken een label op hun producten waarop staat biologisch of 100% natuurlijk, zelfs als ze boordevol schadelijke stoffen zitten en dus zelfs niet in de buurt komen van natuurlijk. Als je een persoonlijk verzorgingsproduct koopt, zou je altijd de ingrediënten moeten controleren.

Laat deze ingrediënten niet in contact komen met je haar

Blijf uit de buurt van haarproducten die ingrediënten bevatten zoals minerale olie en petroleum, DEA (diethanolamine) MEA (monoethanolamine) TEA (triethanolamine), parfum, sodium lauryl sulfaat (SLS), sodium laureth sulfaat (SLES), FD & C kleurpigmenten, imidazolidinyl ureum en DMDM hydantoïne, formaldehyde, propyleenglycol (PG), polyethyleen glycol (PEG) en parabenen. Dit zijn slechts een paar van de ingrediënten die je gezondheid potentieel in gevaar kunnen brengen. In veel studies zijn de meeste van deze ingrediënten mogelijk kankerachtig of kankerverwekkend. Hoewel ze moeilijk zijn uit te spreken, is het enige wat je moet weten dat ze schadelijk of potentieel schadelijk voor je kunnen zijn.

Pure Marokkaanse Arganolie

Eén van de beste biologische haarproducten die je kunt gebruiken, is Marokkaanse Arganolie. Deze olie is vrij van schadelijke chemicaliën en de bomen die de vruchten dragen waaruit de olie wordt gewonnen, groeien in een bodem die vrij is van pesticiden en chemische meststoffen. Al vele eeuwen kent de Berber stam van Marokko de wonderen van deze olie voor het haar, de huid, nagels, gezondheid en zelfs voor culinaire doeleinden. We hebben het geluk dat deze krachtige olie eindelijk is prijsgegeven aan de moderne wereld.

Vitamine E

Marokkaanse Arganolie zit boordevol Vitamine E, een krachtige anti-oxidant. Als er iets is dat je zou moeten weten over vitamine E, dan is het dat deze het haar voedt. Vitamine E herstelt, repareert en vernieuwt beschadigd haar. Veel haardeskundigen zijn het erover eens dat deze olie één van de meest krachtige haarproducten is voor het genezen en herstellen van beschadigd haar. De olie bevat naast vitamine E ook tal van natuurlijke anti-oxidanten, daarom is het effectief in het herstellen van celmembraan in beschadigd haar.

EFA’s

De olie, vaak het vloeibare goud van Marokko genoemd, zit boordevol onverzadigde essentiële vetzuren (EFA’s) die de haarwortels en haarvaten voeden. Door deze olie regelmatig aan te brengen, wordt het haar versterkt, omdat de EFA’s de proteïnebinding structuren in het haar sterker maken. Ook gespleten haarpunten zullen hersteld worden door een continu gebruik van deze olie.