Argan Cosmetica

Stap Over op Biologische Reinigingsproducten Voor het Gezicht

Stap Over op Biologische Reinigingsproducten Voor het Gezicht
Je gezicht is erg gevoelig, pas op welke producten je gebruikt.

Als je je huid goed wilt verzorgen, zul je goede reinigingsgewoonten moeten ontwikkelen. Door je huid dagelijks te reinigen, bescherm je het tegen de agressieve effecten van schadelijke stoffen in je omgeving. We zijn erg alert als het om ons gezicht gaat. Eén van de meest belangrijke dingen die je niet moet vergeten als je de huid van je gezicht verzorgt, is dat je een niet-agressief reinigingsproduct moet gebruiken, zodat je het gezicht niet kunt beschadigen. Hoe voorzichtig je ook bent met het wassen van je gezicht, je zult meer kwaad dan goed doen als het product dat je gebruikt agressief is. Het is het beste om een biologische gezichtsreiniger te gebruiken die speciaal voor jouw huidtype is ontwikkeld.

Zeg nee tegen gezichtsreinigers met zeep en zeeppoeder

De meesten van ons zijn opgegroeid in een tijd waarin we ons gezicht wasten met zeep. Maar gelukkig begonnen velen van ons te leren over natuurlijke of biologische gezichtsreinigers. Helaas zijn mannen het gebruik van zeep nog steeds niet verleerd en tot op de dag van vandaag kiezen ze nog steeds voor zeep als gezichtsreiniger. De vuistregel is dat zeep het gebied vanaf de nek naar boven nooit zou moeten aanraken. Zeep is slecht voor de huid van je gezicht! Als je je afvraagt waarom, dan is hier een simpele uitleg.

Waarom is zeep slecht voor je gezicht

De huid van je nek en gezicht zijn altijd blootgesteld aan de elementen, en de laag die bescherming biedt aan onze huid wordt zuurmantel genoemd. De zuurmantel bestaat uit talg en zweet. Met een pH-waarde van de huid variërend van 4.5 tot 5.5 is dit de reden waarom we deze laag de zuurmantel noemen. Zeep heeft een pH-waarde van 9 – 12, waardoor het alkaline is. Je zult merken dat je gezicht na het wassen met zeep brandschoon aanvoelt. Dit is een indicatie dat de zuurmantel, die onze huid zou moeten beschermen van omgevingsfactoren en bacteriën, is verwijderd.

Kies biologische gezichtreinigers

Je vraagt je misschien af waarom mensen tegenwoordig overstappen op biologische huidverzorgingsproducten. Nou, het wordt hoog tijd dat we dat allemaal gaan doen. Echte biologische huidverzorgingsproducten zijn vrij van giftige chemische stoffen die niet alleen schadelijke effecten kunnen hebben op onze huid, maar ook op onze algehele gezondheid. Veel ingrediënten in persoonlijke verzorgingsproducten zitten boordevol agressieve chemicaliën die in verband gebracht worden met kanker, en van sommigen is vastgesteld dat ze kanker kunnen veroorzaken of kankerachtig zijn. Dus als je erop uit gaat om je gezichtsreiniger te kopen, kies er dan één die gecertificeerd is als echt biologisch en afgestemd is op jouw huidtype.

100% biologische Marokkaanse Arganolie

Marokkaanse Arganolie is geweldig voor de huid. Het is een gecertificeerd 100% biologisch huidverzorgingsproduct, wat betekent dat het vrij is van agressieve en giftige chemicaliën die je gezondheid kunnen beschadigen. Het is absoluut noodzakelijk dat je deze olie opneemt in je huidverzorgingsritueel, omdat het boordevol voedingsstoffen zit die essentieel zijn voor de huid, zoals vitamine E, onverzadigde essentiële vetzuren, fenolen, sterolen, ferulinezuur, triterpenen, squaleen en talrijke anti-oxidanten die de huid beschermen en gezond houden.