Argan Cosmetica

De Liefdevolle Verzorging die je Huid Verdient

De Liefdevolle Verzorging die je Huid Verdient
Geef je huid de aandacht die het nodig heeft.

Voor de mensen die van mening zijn dat het zorgen voor je huid een vorm van ijdelheid is, luister naar deze feiten:

 • De huid beschermt je ingewanden en zorgt ervoor dat deze op hun plaats blijven zitten.
 • Het houdt je huid daarnaast op een aangename temperatuur. Als je het warm hebt, gaat de huid zweten om je af te koelen en als het koud is, zal de huid je warm houden.
 • Zonder de huid zal het niet mogelijk zijn dingen te voelen als je ze aanraakt.
 • De huid beschermt het lichaam ook tegen infecties.

Met al deze functies zijn we bijna verplicht de huid op een liefdevolle wijze te verzorgen. De huid is een orgaan, net zoals het hart, de lever, hersenen en longen. Het is zelfs het grootste orgaan dat we hebben. Ondanks de vitale rol die de huid speelt, besteden de meeste mensen niet veel aandacht aan hun huid. Velen van ons zullen de huid pas gaan verzorgen nadat we te maken krijgen met huidproblemen.

Het is erg belangrijk om voor je huid te zorgen, omdat het een grote rol speelt in het beschermen van het lichaam. Als je voor je huid zorgt, help je het zijn functies volledig uit te voeren. Als je huidproblemen wilt vermijden, zoals rimpels, vlekken en fijne lijntjes, dan moet je je huid goed verzorgen. Huidkanker is het meest serieuze en levensbedreigende probleem dat je kunt tegenkomen wanneer je niet goed voor je huid zorgt.

Verzorgen van de huid

Hoe zou je je huid moeten verzorgen? Hier zijn twee simpele manieren om je huid te verzorgen.

 • Je handen

  We hebben dit al een lange tijd geleden geleerd, vanaf dat we jong waren. Onze handen kunnen bacteriën verspreiden die serieuze infecties kunnen veroorzaken. Als je je handen wast, kun je de temperatuur van het water aangenaam warm maken. Het is ideaal om een milde zeep te gebruiken. Maak Schuim en wrijf de zeep op je handpalmen, polsen, tussen je vingers en onder de nagels. Zorg er na het afspoelen voor dat je je handen afdroogt met een schone, droge handdoek.

 • Een douche nemen

  Als je een douche of bad neemt, gebruik dan een lauwwarme temperatuur van het water. Je kunt het beste een milde zeep gebruiken.

Wat niet mag ontbreken voor je huid

 • Marokkaanse Arganolie

  Als je van je huid houdt, zul je deze niet al het goeds van Arganolie, in de volksmond ook wel vloeibaar goud van Marokko genoemd, ontnemen. De olie bevat voedingsstoffen die enorme voordelen voor de huid bieden, zoals vitamine E, onverzadigde essentiële vetzuren, ferulinezuur, polyfenolen, sterolen, triterpenen en squaleen. Al deze ingrediënten kunnen individueel en gezamenlijk wonderen verrichten voor de huid.

 • Zonnebrandcrème

  Het is een doodzonde om je huid niet te beschermen tegen de UV-stralen van de zon. Breng minstens 15 minuten voordat je de deur uitgaat zonnebrandcrème aan op de blootgestelde huid. Onbeschermde blootstelling aan de UV-stralen van de zon kan huidkanker veroorzaken. Dus smeer je in!