Argan Cosmetica

De Verzorging Die je Haar Nodig Heeft

De Verzorging Die je Haar Nodig Heeft
Het is belangrijk dat je je haar tegen de elementen beschermd

Als vrouwen over schoonheid praten, gaat het vaak over 2 zaken. Huid en haar zijn de twee meest besproken onderwerpen onder vrouwen. Veel vrouwen praten erover hoe ze hun huid en het haar mooi kunnen houden. Mannen vinden de verzorging van het haar en de huid vaak niet zo interessant, en praten liever over sport of videospelletjes. Maar vrouwen zijn serieus als het gaat om het mooi en gezond houden van hun huid en haar.

Eén van de meest voorkomende problemen die vrouwen hebben, is droog, pluizig en broos haar. Ons haar heeft de neiging uit te drogen als het wordt blootgesteld aan de elementen. De wind, zon en het koude weer ontdoen het haar van hun natuurlijke oliën en maken ons haar zwakker. Tel daarbij op het vuil en de verontreiniging. Ons haar krijgt iedere dag veel te verduren wanneer het blootgesteld wordt aan de elementen.

Maar alle hoop is nog niet verloren. Met de juiste zorg kun je nog steeds glad, zijdezacht en gezond haar krijgen. Hoe zou je je haar moeten verzorgen? Hoe kun je droog en onhandelbaar haar vermijden?

De zorg voor het haar

 1. Bescherm je haar tegen de elementen.

  Als je weet dat het buiten hard waait, zet dan een muts op als je naar buiten gaat. In de winter is het een ‘must’ om iedere keer als je naar buiten gaat je sneeuwmuts te dragen.
  In de zomer ga je op warme dagen waarschijnlijk vaak naar het strand. Zorg ervoor dat je een zomerhoed op hebt, omdat je haar op het strand blootgesteld zal worden aan zowel de wind als de zon. Je zou ook een zonnebrand (voor het haar) in je haar moeten smeren om de schadelijke effecten van de zon te minimaliseren.

 2. Was je haar niet iedere dag met shampoo.

  Je haar kan ook beschadigd worden als je het iedere dag wast met shampoo. Shampoos bevatten chemicaliën en deze kunnen het haar verzwakken. Zelfs als je een milde shampoo gebruikt, moet je ervoor zorgen dat je deze maximaal twee of drie keer in de week gebruikt.

 3. Gebruik zo vaak als je kunt een conditioner.

  Je haar conditioneren betekent dat je vocht toevoegt aan je haar. Met alle schadelijke invloeden van de elementen wordt het haar iedere dag beroofd van zijn essentiële oliën en natuurlijke vocht. Arganolie is één van de meest effectieve conditioners om te gebruiken.
  Arganolie is niet alleen een effectieve conditioner vanwege zijn hydraterende eigenschappen. Het bevat ook bestanddelen die bijdragen aan de voeding van het haar en die het haar mooier maken. Het bevat anti-oxidanten die beschadigde celmembranen in het haar herstellen. Het zit boordevol vitamine E die ook de schade herstelt, veroorzaakt door de verschillende elementen.

 4. Gebruik geen heet water tijdens een bad of douche.

  Dit is niet alleen slecht voor je haar, maar ook voor je huid. Het gebruiken van heet water tijdens een bad of douche ontdoet het haar en de huid van zijn natuurlijke oliën. Heet water is een andere reden waarom veel vrouwen droog haar krijgen tijdens de wintermaanden.

Als je serieus bent om je haar glad en zijdezacht te houden, volg dan deze 4 haarverzorgingstips.