Argan Cosmetica

De Zorg Voor je Huid Gaat Verder dan Huidverzorgingsproducten

De Zorg Voor je Huid Gaat Verder dan Huidverzorgingsproducten
Genoeg slaap is zeer belangrijk voor een mooi uitgeruste huid.

Om een mooie huid te kunnen krijgen, moet je duizenden euro’s van je hard verdiende geld uitgeven aan huidverzorgingsproducten. Dit is een mythe waar veel bedrijven, die gezondheidsproducten produceren, vrouwen in willen laten geloven. Afstappen van dit geloof is de eerste stap naar een mooie huid.

Hoewel het waar is dat gezondheidsproducten je helpen aan een mooie en gezonde huid, zijn er nog andere dingen buiten gezondheidsproducten die je helpen je huid gezond en mooi te houden.

Wat kun je doen om de huid gezond te houden

 1. Zorg dat je genoeg slaap krijgt

  Als je ‘s nachts slaapt, herstelt je lichaam beschadigde cellen, weefsels en spieren. Voldoende slaap is niet alleen essentieel voor je huid, maar voor je hele lichaam en geest. Verjongen en aanvullen gebeurt ‘s nachts als je slaapt en je zou ten minste 8 uur moeten slapen. Zorg ervoor dat je kamer goed geventileerd is en je hele kamer gevuld is met koele lucht. Je slaapt ook beter als de kamer donker is.

 2. Was je gezicht iedere dag

  Door je gezicht iedere dag te wassen, verwijder je vuil, stof, vet en overtollige olie. Wanneer dit allemaal op je gezicht blijft zitten, zal het de poriën verstoppen en resulteren in acne. Je gezicht wassen in de ochtend en voordat je gaat slapen is essentieel om de huid gezond en mooi te houden.Iedere dag je gezicht wassen is net zo belangrijk als het niet te veel wassen. Als je het gezicht meer dan tweemaal per dag wast, ben je in feite je huid aan het uitdrogen door deze te beroven van essentiële oliën. Een ander neveneffect van te veel wassen is dat de huid als tegenmaatregel meer olie gaat produceren.
  Gebruik lauwwarm water tijdens de eerste wasbeurt. Dit zal de poriën openen, waarna je het reinigingsmiddel op je gezicht aanbrengt. Masseer je gezicht met je vingers of met een zachte doek. Hierdoor maak je vuil en dode huidcellen los. Dit is een milde vorm van exfoliëren. Spoel je gezicht af met koud water. Koud water sluit de poriën.

 3. Hydrateer de huid

  Er zijn zo veel vochtinbrengers op de markt. Het kan verwarrend zijn om de beste vochtinbrengende crème voor jouw huid te kiezen. Je moet ervoor zorgen dat je een vochtinbrengende crème koopt die speciaal is samengesteld voor jouw huidtype.Eén van de beste hydraterende producten die je kunt gebruiken, is Arganolie. Arganolie bevat geen schadelijke chemische stoffen die de huid kunnen irriteren. Deze olie wordt gewonnen uit de vruchten van de Arganboom en zit boordevol bestanddelen die de huid ten goede komen zoals sterolen, vitamine E, essentiële onverzadigde vetzuren, polyfenolen, linolzuur, ferulinezuur, carotenoïden en prostaglandines.

 4. Smeer je huid iedere dag in met zonnebrandcrème

  Maak niet de fout om zonnebrandcrème alleen te gebruiken als je naar het strand gaat. Veel mensen maken deze fout en krijgen rimpels en fijne lijntjes op hun huid. Het slechte nieuws is dat je zelfs huidkanker kunt krijgen als je voortdurend in de zon zit zonder je huid te beschermen.

Als je continu je huid met deze vier stappen verzorgt dan zul je in no time een verschil zien in het uiterlijk en de textuur.