Argan Cosmetica

Is Marokkaanse Arganolie Effectief Tegen Acne?

Is Marokkaanse Arganolie Effectief Tegen Acne?
De vitamine E in Arganolie helpt te vechten tegen Acne.

Als het om acne gaat, geloven de meesten van ons alles wat iemand zegt. We proberen producten uit waarvan anderen zeggen dat ze effectief zijn tegen acne, maar vaak werken deze producten gewoonweg niet en het slechte nieuws is dat ze soms voor nog meer acne zorgen.

Waarom is het beter een dermatoloog te raadplegen

Veel mensen zijn terughoudend om geld uit te geven aan huidartsen. Huidartsen zijn experts op het gebied van de huid, zoals acne. Het is beter om wat geld te besteden aan een huidonderzoek door een huidarts dan veel producten uit te proberen die nog meer schade aan je huid kunnen toebrengen. Het uitproberen van verschillende anti-acne producten kan zelfs duurder zijn dan een bezoek aan de huidarts. De huidarts kan pillen en huidcrèmes aanbevelen, en kan tips geven over huidverzorging.

Een huidarts zal ook de algemene gezondheid van je huid bekijken en huidvlekken onderzoeken. Bepaalde type huidvlekken kunnen een indicatie zijn voor huidkanker. Als huidkanker vroeg wordt ontdekt en behandeld dan is de prognose vaak goed.

Is Marokkaanse Arganolie effectief tegen acne?

Zelfs met de bovenstaande voordelen en redenen zijn er nog steeds veel mensen die weigeren een huidarts te bezoeken voor de behandeling van acne. Ze geven de voorkeur aan natuurlijke acne behandelingen. Er zijn veel natuurlijke acne behandelingen en het kan moeilijk zijn om een product te vinden dat werkt. Maar welk natuurlijk acne product werkt nu echt?

Misschien heb je wel eens gehoord van de vele voordelen van Marokkaanse Arganolie voor het gezicht. Veel mensen die vroeger acne hebben gehad, zweren bij deze kostbare olie uit Marokko. Maar is deze olie een natuurlijke acne behandeling die de acne problemen van veel mensen kan aanpakken?

Mensen met acne hebben vaak een erg vette huid. Als je je afvraagt wat het verband is en of deze er is, dan is het antwoord dat is er en dit is hoe talg en acne met elkaar verbonden zijn. De huid bevat van nature een bacterie die acne veroorzaakt, genaamd Propionibacterie acnes. Talg of de natuurlijke olie van de huid, die fungeert als beschermende laag, is de voedingsbron voor deze bacterie. Hoe meer talg je huid produceert, hoe meer voedsel voor de bacterie en des te meer acne je zult hebben.

Marokkaanse Arganolie werkt het beste bij mensen met een milde acne, omdat de olie effectief is in het reguleren van de talgproductie. De olie zal helpen de talgproductie te beperken tot een beheersbaar niveau en dit is de reden waarom het zeer effectief werkt tegen acne.

Het hoge vitamine E gehalte is nog een andere reden waarom deze olie helpt acne te bestrijden. Vitamine E is voeding voor de huid en is nodig om huidweefsels die beschadigd zijn te herstellen. Door deze olie regelmatig aan te brengen zal acne snel verdwijnen en acne littekens, en sporen van oude acne geminimaliseerd worden. De olie bevat daarnaast ontstekingsremmende bestanddelen die voorkomen dat acne verder gaat ontsteken. Een belangrijke bijkomende voordeel is dat arganolie ook helpt om je huid er jonger uit te laten zien.