Argan Cosmetica

Arganolie Voor De Verzorging Van De Huid

Arganolie Voor De Verzorging Van De Huid
Geef je huid het beste! Het beste is Arganolie!

Arganolie is meer dan zo maar een olie. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat Arganolie heilzame componenten voor haar, huid en nagels bevat. Arganolie bevat hoge concentraties essentiële vetzuren die ervoor zorgen dat de weerstand, de glans en de zachtheid van de huid behouden blijft. De actieve bestanddelen van de olie zijn essentieel voor het tegengaan van vroegtijdige veroudering, en zorgen voor het behoud van een gezonde huid. Daarnaast spelen deze actieve bestanddelen een belangrijke rol in het reguleren van vocht, het onderhoud van de epidermis, de productie van sebum (talg) en het aanmaken van prostaglandine.

Vitamine E (Tocoferolen) in Arganolie

De grote hoeveelheden vitamine E (tocoferolen) in Arganolie helpen het lichaam de huid te beschermen tegen vrije radicalen. Vrije radicalen worden sinds lange tijd in verband gebracht met het verouderen van de huid en mogelijk zelfs het veroorzaken van (huid)kanker.

Arganolie als huidverzorgingsproduct

Er is enige tijd geleden een uitgebreid wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd naar het effect van deze olie als huidverzorgingproduct. Men ontdekte dat Arganolie de overmatige productie van talg in de huid tegen gaat. Daarnaast wordt gesuggereerd dat deze olie elementen bevat, die ouderdomsrimpels aanzienlijk helpen te verminderen. Arganolie bevat hoge concentraties onverzadigde vetzuren en Vitamine E, welke de olie zeer geschikt maken als een moisturizer. Het zijn deze vetzuren die in staat zijn de zichtbare gevolgen van het ouder worden van de huid te corrigeren.

Arganolie voorkomt uitdrogen van de huid

Arganolie is ook een van de beste huidverzorgingsproducten als het gaat om het tegengaan van het uitdrogen van de huid. Arganolie op de huid voorkomt dehydratie en geeft de huid haar oude soepelheid terug. Onderzoek heeft uitgewezen dat Arganolie in staat is de intracellulaire oxydatie te stimuleren, het zachte weefsel te beschermen en vrije radicalen te neutraliseren.

Arganolie voor therapeutische doeleinden

Het aanbrengen van Arganolie herstelt de glans van de huid en voedt de huidcellen. Arganolie wordt al eeuwenlang zowel in Marokko als de rest van de wereld gebruikt voor therapeutische doeleinden.

Arganolie voor de bescherming van de huid

De olie repareert en beschermt de huid tegen extreme klimatologische omstandigheden en droogten. Het beschermt ook tegen spierdegeneratie, een ouderdomskwaal die bij veel mensen optreedt. Arganolie is ook een fantastische olie om mee te masseren.

De olie beschermt de huid ook tegen de blootstelling aan kankerverwekkende UV stralen. Daarnaast is in recent onderzoek aangetoond dat Arganolie bouwstoffen bevat die het lichaam nodig heeft voor het produceren van celmembraan.

Arganolie voor de revitalisatie van de huid

Arganolie werkt ook bijzonder goed voor het revitaliseren van de vermoeide, uitgeputte huid. De olie is in staat de huid de oude glans en soepelheid terug te geven. Arganolie versterkt het lichaam, in het bijzonder de haren en de nagels. Uitgebreid onderzoek heeft aangetoond dat de huid, wanneer ze niet verzorgd wordt, veel te lijden heeft van het klimaat, vooral van de zon. De huid verliest dagelijks essentiële voedingsstoffen die het nodig heeft goed en gezond te functioneren.

De huid heeft niet alleen collageen (een type proteïne) en een bepaald vochtniveau nodig. Het is ook noodzakelijk dat de huidcellen goed gevoed worden. Arganolie is ook zeer geschikt als voeding voor de huid. Arganolie is ook geschikt om verstopte poriën schoon te maken.