Argan Cosmetica

Zijn je Tienerjaren al Achter je, Maar Heb je Toch Last van Acne?

Zijn je Tienerjaren al Achter je, Maar Heb je Toch Last van Acne?
Blijf van de Acne af! Druk het nooit uit!

Wie jou ook verteld mag hebben dat alleen jongeren last hebben van acne, heeft het helemaal mis. Recente studies tonen aan dat meer dan de helft van de volwassen vrouwen ook last hebben van dit probleem. En wat nog erger is, in dit stadium heb je waarschijnlijk ook moeite om je te ontdoen van rimpels. Diegenen die zeggen dat 30 zijn leuk is, hebben deze dubbele terugslag waarschijnlijk nog niet ondervonden.

Maar lees vooral verder want je leeftijd is geen garantie dat je al weet wat je ertegen moet doen. Je hebt in je jeugd misschien wel het beste verzorgingsschema nageleefd om acne te verwijderen, maar ik kan je verzekeren dat dit wapen van jou deze keer niet zal werken.

Tips voor volwassenen die lijden aan acne

NIET uitdrukken!

Jawel, deze tip bestaat nog steeds. Misschien weet je dit al lang sinds de middelbare school, maar ik wil je eraan herinneren dat dit toen één van de tips was die gewoon onmogelijk was om op te volgen. Met een feestavond in het vooruitzicht leek het uitdrukken van die lelijke rode vlek op je gezicht het beste wat je kon doen. Ik hoop nu echter dat je de wil vindt om deze verleiding te weerstaan. Weet je waarom? Omdat het op jouw leeftijd langer duurt voordat je huid zich herstelt. Als je nu toegeeft aan deze verleiding zul je het litteken waarvoor je je schaamt langer dan voorheen met je meedragen.

Zeg gedag tegen anti-acne producten

Toen je op de middelbare school zat, waren acne middeltjes waarschijnlijk je beste vriend … en om goede redenen. Acne krijg je meestal door een te vette huid. En producten die acne bestrijden, drogen de huid uit. Maar als je al te maken hebt met rimpels, dan zul je voor nu wellicht toch echt “Vriendschap over!” moeten zeggen tegen deze producten. Naarmate je ouder wordt, wordt je huid droger. Een droge huid maakt rimpels zichtbaarder, dus je zult echt uit de buurt moeten blijven van producten die je huid nog meer uitdrogen. Probeer andere anti-inflammatoire producten die ook hydrateren, zoals Arganolie. Deze wonderolie uit Marokko helpt niet alleen bij het voorkomen van acne, het helpt ook rimpels te bestrijden. Wist je dat Arganolie ook littekens van puistjes helpt te verminderen? Dank u Heer voor deze wonderolie!

Zeg NEE tegen make-up die poriën afsluit

Acne wordt vaak veroorzaakt door gezichtsolie die je poriën verstopt. Gooi hier nog een laagje porieverstoppende make-up overheen en je zult voor eeuwig bezig zijn acne en rimpels te bestrijden. Als je zo’n leven niet wilt , kies dan voor cosmetische producten die niet-comedogeen zijn. Deze producten zijn speciaal ontworpen om de poriën niet te verstoppen. Was je make-up borsteltjes regelmatig om ze te ontdoen van vuil dat acne kan veroorzaken.

Zonnebrandcrème! Zonnebrandcrème! Zonnebrandcrème!

Zonnebrandcrème helpt je niet alleen bij het anti-verouderende aspect. Het helpt ook acne te bestrijden. De zonnestralen breken het collageen van de huid af en dit proces zorgt ervoor dat de huid uitdroogt. En je weet al wat er gebeurt als je huid droog is … het produceert meer olie om dit te compenseren. Meer olie betekent meer kans dat de acne-veroorzakende bacteriën, die zich van nature op de huid bevinden, opbloeien! Dus, zonnebrandcrème opsmeren!