Argan Cosmetica

Geef je Fijne Haar Volume! Lees Hier Hoe!

Geef je Fijne Haar Volume! Lees Hier Hoe!
Een goede kapper is hierbij erg belangrijk!

Als je krullend haar hebt, zul je fijn haar willen. Als je fijn haar hebt, zul je volume willen. Verwarrend, toch? Maar dat is nou eenmaal hoe het leven is. In plaats van onze ingewikkelde natuur proberen te begrijpen, kunnen we de wens gewoon laten uitkomen toch?

Versterk haar

Fijn haar breekt gemakkelijk, dus is het het beste om je haar regelmatig te hydrateren om het te versterken. Zelfs als je een geweldig kapsel hebt, weet ik zeker dat je nog zult klagen als je hoofd een kroon van gespleten haarpunten is. Fijn haar is gevoelig voor agressieve chemicaliën, dus gebruik producten die volledig natuurlijk en biologisch zijn. Arganolie, om er één te noemen, is een geweldig voorbeeld. Deze wonderolie uit Marokko is zo organisch dat het zelfs een culinaire versie heeft die je kunt eten. Zo veilig en gezond is het. Arganolie zit boordevol essentiële oliën en voedingsstoffen die je fijne, slappe haar zal voeden en laten opleven. Het zit ook vol met anti-oxidanten die je gevoelige lokken zullen helpen tegen schadelijke omgevingsfactoren.

Kies voor geweldige kappers

Op fijn haar zijn knipjes van een schaar goed te zien, ga dus naar een kapper die heel precies kan knippen. Dit is ook het geval voor kapsels waar een scheermes bij aan te pas komt. Om een kroon van geraspt uitziend haar te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat je kapper ervaring heeft met het hanteren van een scheermes.

Kapsels die volume geven

Er zijn een heleboel kapsels die je fijne haar volume zullen geven. Een bob is een geweldig kapsel, omdat het lagen heeft die je haar dikker zullen laten lijken. Een opzij vallende pony en zelfs rechte pony voegen ook volume toe. Zorg er echter voor dat je rekening houdt met de vorm van je gezicht als je kiest voor een bepaalde stijl pony.

Blijf ook uit de buurt van kapsels die moeilijk te onderhouden zijn. Bijvoorbeeld, een kapsel dat je dagelijks moet föhnen. Nogmaals, fijn haar breekt gemakkelijk, dus kies voor kapsels die er goed uitzien zonder dat je al te veel hoeft te stylen.

De juiste lengte

Mensen met fijn haar kunnen voor lang haar kiezen, maar alleen als ze geen volume willen. Lagen zullen het haar alleen dikker laten lijken als ze duidelijker te zien zijn en lang haar zal deze laagjes alleen maar zwaarder maken. Het advies van kappers is om voor een kapsel te kiezen dat net boven je schouders komt. Net als bij bobs, zijn lagen op deze lengte beter zichtbaar. Als je volume wilt, maar bang bent om een ​​bob of volledige pony te laten knippen, dan is een gelaagd kapsel met exact de juiste lengte misschien wel de oplossing. Zorg ervoor dat je de puntjes van je haren regelmatig laat knippen om gespleten haarpunten te verwijderen.