Argan Cosmetica

Verzorging van Je Getatoeëerde Huid

Verzorging van Je Getatoeëerde Huid
Zit vooral niet in de zon in de eerste paar weken!

Heb je tattoo’s? Als het antwoord ja is is je grootste zorg waarschijnlijk om je tatoeages er blijvend als nieuw uit te laten zien. Hier zijn enkele goede tips om voor je getatoeëerde huid te zorgen.

 • Ga je naar buiten? Smeer je dan eerst in met zonnebrandlotion!

  Vergeet nooit zonnebrandlotion aan te brengen voordat je naar buiten gaat. De UV straling van de zon is sterk en kan de inkt van de tattoo’s doen verbleken. De UV straling kan bovendien ook schadelijk zijn voor de huid zelf en kan rimpels, fijne lijntjes, leeftijdsvlekken en huidkanker veroorzaken. Kies een breed spectrum zonnebrandlotion zodat je beschermd bent tegen UVA en UVB straling. Het is ook het beste om een waterafstotende zonnebrandlotion te gebruiken met beschermingsfactor 30. Een ding nog: breng de lotion 30 minuten voordat je de deur uitgaat aan.

 • Let op huiduitslag!

  Je moet goed opletten en je huid regelmatig controleren op uitslag en reacties van de huid die lijken op zonverbranding. Als het de eerste keer is dat je je laat tatoeëren bedenk dan dat onmiddellijk na het tatoeëren de huid erg gevoelig is. Je voelt dezelfde soort pijn als wanneer je een schaafwond op je knie hebt.

 • Probeer jezelf zo weinig mogelijk aan UV licht bloot te stellen.

  Dat is vooral belangrijk als je je net hebt laten tatoeëren. UV licht, zowel van de zon als van een bruiningssalon, kan de huid irriteren. Sommige mensen leren deze waardevolle les helaas op de verkeerde manier. Constante blootstelling aan UV licht kan op een getatoeëerde huid reacties veroorzaken. Zo’n reactie ziet er meestal uit als een zonverbranding. Dit type reactie komt vaker voor bij gele en rode inkt. Maar denk niet dat je veilig bent tegen UV licht als je een andere kleur hebt. Andere kleuren inkt kunnen ook reageren op UV licht. Als je huid geïrriteerd raakt door UV licht, bedek je getatoeëerde huid dan met schone kleding als je naar buiten gaat.

 • Kies een goede moisturizer!

  Hydrateer je huid met op water gebaseerde moisturizers. Ook Marokkaanse Arganolie is erg goed hiervoor. Deze olie is een natuurlijk extract van de vruchtzaden van de Arganboom en bevat geen schadelijke chemicaliën. Wel bevat het essentiële vetzuren, Sterolen en Vitamine E, stoffen die de olie die krachtige hydraterende eigenschappen geven! Gebruik geen producten die op olie gebaseerd zijn. Daar worden niet alleen de tattoo’s bleker van maar kan ook het lichaam beschadigd worden. Op olie gebaseerde producten worden van dezelfde grondstoffen gemaakt als benzine. En je bent toch zeker geen auto!

 • Ga meteen naar een huidarts!

  Als je ziet dat je huid een reactie heeft of je getatoeëerde huid er anders uitziet, ga dan meteen naar een huidarts. Deze reactie kan onmiddellijk na het tatoeëren optreden of soms ook jaren later. Het kan duiden op een nog niet vastgestelde huidaandoening. Het is goed om te weten dat huidkanker zich ook in een getatoeëerde huid kan ontwikkelen. Ga dus meteen naar een huidarts zodat een diagnose kan worden gesteld en met de behandeling kan worden begonnen.

Schrijf een reactie