Argan Cosmetica

Zijn Anticonceptiepillen Effectief Tegen Acne?

Zijn Anticonceptiepillen Effectief Tegen Acne?
Anticonceptiepillen en Acne? Welk verband bestaat er tussen die twee.

Is het waar dat anticonceptiepillen effectief zijn tegen acne? In gevallen waar acne niet gereageerd heeft op de gebruikelijke acnebehandelingen, zoals voorgeschreven acnemedicatie, worden anticonceptiepillen en orale anticonceptie regelmatig overwogen. Maar helpen ze echt acne te verminderen en hoe werken ze? Laten we eerst eens beschrijven wat dit vervelende huidprobleem veroorzaakt.

Vier belangrijke factoren van acne

De oorzaak van acne is al geruime tijd onderwerp van discussie. Dieet, huidtype, stress en vele andere zaken hebben de schuld gekregen van acne. Hoewel deze zaken de huidaandoening kan verergeren, zijn huiddeskundigen het erover eens dat er vier belangrijke factoren zijn die bijdragen aan acne. Dit zijn talgklieren en talg, celproliferatie, bacteriën en het soort follikel.

Anticonceptiepillen en acne

Hoe passen anticonceptiepillen in dit verhaal? Ongeacht het soort acne waar een persoon last van heeft, zijn huiddeskundigen het erover eens dat overproductie van talg werkt als een katalysator of motor voor een reeks van gebeurtenissen die aanleiding geven tot acne of huiduitbraken. Maar hoe passen orale anticonceptiemiddelen in het verhaal? Orale anticonceptiemiddelen helpen talg te reduceren, wat op zijn beurt helpt bij het beheersen van deze huidaandoening.

Aangezien orale anticonceptiemiddelen slechts een van de vier belangrijkste factoren van acne zijn, namelijk overmatige productie van talg, is het raadzaam orale anticonceptiemiddelen te combineren met andere acnebehandelingen, zoals medicinale crèmes met salicylzuur of benzolperoxide. Bij het gebruik van een anticonceptiepil voor de behandeling van acne, moet je niet vergeten dat het enkele maanden kan duren voordat de resultaten zichtbaar worden. Het is ook belangrijk om te vermelden dat je huid eerst kan verergeren voordat deze beter begint te worden.

Mogelijke bijwerkingen

Anticonceptiepillen zijn over het algemeen veilig om te gebruiken. Maar, ze zijn niet voor iedereen goed. Er zijn ook bepaalde bijwerkingen waar je last van kan hebben bij het gebruik van anticonceptiemiddelen. Hier is een lijst met mogelijke bijwerkingen.

  • Hoofdpijn
  • Verandering in de menstruatiecyclus
  • Hoge bloeddruk
  • Gevoeligheid van de borsten
  • Bloedstolsels
  • Een licht verhoogd risico op hart- en vaatziekten

Voordat je anticonceptiepillen neemt om je acneprobleem te behandelen, zou je eerst je dokter moeten raadplegen, en je volledige gezondheidgeschiedenis en je leeftijd moeten beschrijven, omdat deze zaken je risico kan beïnvloeden bij het nemen van orale anticonceptiemiddelen voor het behandelen van acne.

Waarschuwing
Iemand met de volgende aandoeningen zou geen oestrogenenprogestageen pillen moeten nemen:

  • Iemand van 35 jaar of ouder die rookt
  • Iemand met een geschiedenis van hart- en vaatziekten
  • Iemand met een geschiedenis van borst-, lever- of baarmoederkanker
  • Iemand met een geschiedenis van bloedstolsels in benen of longen

Hoewel orale anticonceptiemiddelen over het algemeen veilig en effectief zijn als acnebehandeling, moet je er eerst voor zorgen dat je contact opneemt met je dokter.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel deze informatie met je vrienden!