Argan Cosmetica

Anti-Aging Tips: Hoe Roken je Huid Aantast

Anti-Aging Tips Hoe Roken je Huid Aantast
Hoe tast roken je huid aan? Probeer te stoppen en merk het verschil.

Rokers zijn op de hoogte van de gevaren van roken. Zelfs sigarettenpakjes zijn voorzien van een waarschuwing waarop staat dat sigaretten gevaarlijk zijn voor de gezondheid. Het roken van sigaretten is slecht voor je longen, het hart, de hersenen en zelfs je seksleven. Deze nadelige gevolgen van het roken zouden genoeg moeten zijn om elke roker direct te laten stoppen.

Maar laten we toegeven. Als de nadelige gevolgen van het roken een beetje meer voor de hand zouden liggen, zou je al lang vaarwel hebben gezegd tegen deze slechte gewoonte. Dus als je een meer voor de hand liggende reden nodig hebt om te breken met deze nare gewoonte, dan kun je die hier vinden. Roken tast je uiterlijk aan.

Hoe tast roken je uiterlijk aan

Roken laat je er ouder uitzien dan je werkelijk bent. Het maakt niet uit hoe geweldig je huidverzorging en anti-aging behandeling is, roken tast je huid aan en heeft een negatieve impact op je uiterlijk. Hier zijn voorbeelden van hoe roken je huid aantast.

  1. Diepe wallen onder de ogen.

    Als je een nacht niet goed hebt geslapen, zal dit waarschijnlijk op je gezicht te zien zijn. Die diepe wallen onder je ogen zijn een duidelijk signaal. Als je rookt, heb je zelfs na een goede nachtrust een grotere kans dat je je niet uitgerust voelt in vergelijking met degenen die geen peuk opsteken. Het is zelfs bewezen, volgens een studie van Johns Hopkins, dat rokers vier keer meer kans hebben om zich niet uitgerust te voelen na een nacht slapen dan niet-rokers.Waarop is dat? Nicotine speelt mogelijk een rol. De nachtelijke nicotineontwenning kan ervoor zorgen dat je ’s nachts heen en weer woelt in je bed. Gebrek aan slaap of een slechte kwaliteit van de slaap maakt iemand niet mooier.

  2. Hogere risico op psoriasis

    Voor alle duidelijkheid, psoriasis is een auto-immuun huidaandoening. Het kan voorkomen zelfs als je in je hele leven nog nooit een sigaret hebt gerookt. Maar als je rookt, dan stijgt je risico op deze huidaandoening dramatisch. Een studie uit 2007 toont aan dat als je gedurende 10 jaar of minder een pakje sigaretten per dag rookt, je risico op psoriasis tot 20% stijgt. Degenen die gedurende 11-20 jaar een pakje per dag roken, hebben een 60% hoger risico op psoriasis en voor mensen die deze gewoonte al meer dan 2 decennia hebben, is het risico meer dan verdubbeld. Zwangere vrouwen en jonge kinderen moeten ook heel voorzichtig zijn met het inademen van ‘tweedehands’ rook, omdat het gekoppeld is aan een hoger risico op Psoriasis.

  3. Vroegtijdige ontwikkeling van huidveroudering en rimpels

    Ja, rimpels zijn een teken van wijsheid, maar niet bij een relatief jong persoon die rookt. Tekenen van huidveroudering , zoals rimpels en fijne lijntjes, zullen zeker op de huid van een roker te zien zijn. Experts zijn het erover eens dat roken het proces van huidveroudering versnelt. Gemiddeld zien rokers er 1,4 jaar ouder uit in vergelijking met degenen die niet roken. Maar waarom krijg je een rimpelig gezicht van roken? Nicotine verwijdt de bloedvaten die op zijn beurt de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen belemmert die nodig zijn om de huid gezond en soepel te houden.

Dit zijn slechts een aantal voorbeelden van hoe roken je uiterlijk aantast. Dus als je wilt voorkomen dat je er ouder uitziet dan je bent, stop deze slechte gewoonte dan nu.

Voeg onze Facebook-pagina toe aan je favorieten en deel deze informatie met je vrienden!

Schrijf een reactie