Argan Cosmetica

De Beste Huidverzorgingtips Voor de Winter

De Beste Huidverzorgingtips Voor de Winter
Uw huid dien je goed te verzorgen en voor te bereiden voor de winter.

Een droge huid komt vaak voor, vooral tijdens de winter. Maar met slechts een paar aanpassingen in je dagelijkse huidverzorging, kan je de hele winter lang een gladde, zachte en goed gehydrateerde huid hebben. Met het winterseizoen nog in volle gang, is het niet te laat om een aantal wijzigingen in je dagelijkse huidverzorging voor de winter aan te brengen. Hier zijn een aantal tips.

Huidverzorgingtips voor de winter

 1. Bied je handen een helpende hand

  De huid op je handen is niet alleen dunner dan de huid op de meeste delen van je lichaam. Het heeft ook minder talgklieren. Dit betekent simpelweg dat het hydrateren van je handen in het koude en droge weer van de winter veel moeilijker zal zijn, en droge handen kunnen jeuk en scheurtjes veroorzaken. Dus voor de rest van de koude winterdagen moet je ervoor zorgen dat je een paar handschoenen aantrekt wanneer je naar buiten gaat. Als je een paar handschoenen van wol nodig hebt om je handen warm te houden, is het het beste om eerst dunne katoenen handschoenen aan te trekken. Dit om eventuele irritatie van wol te voorkomen.

 2. Draag geen natte handschoenen en sokken

  Draag nooit natte sokken en handschoenen. Ze kunnen irritatie veroorzaken die kan leiden tot jeuk, een gebarsten huid, zweertjes, en als je last hebt van eczeem, kan het een uitbarsting veroorzaken.

 3. Gebruik een luchtbevochtiger

  Centrale verwarmingssystemen en kachels in je huis of kantoor kunnen je huid uitdrogen, omdat ze hete en droge lucht uitstoten. Om meer vocht aan de lucht toe te voegen en te voorkomen dat je huid uitdroogt, moet je een luchtbevochtiger in je kamers aansluiten. Het plaatsen van meerdere kleine luchtbevochtigers in je hele huis zal helpen het vocht gelijkmatiger in de lucht te verspreiden.

 4. Houd je huid gehydrateerd

  Water is belangrijk voor het behoud van het leven. Maar je hebt waarschijnlijk al gehoord dat het hydrateren van je lichaam zal helpen om je huid vochtig te maken en er jong uit te zien. Het is een feit dat water goed is voor je gezondheid, en als je huid ernstig is uitgedroogd, zal je profiteren van de voordelen van het drinken van voldoende water.

 5. Hydrateer je voeten

  Je voeten kunnen nog droger worden door het gebrek aan vocht tijdens de koude dagen van de winter. Maar je moet niet vergeten dat je voeten tijdens dit seizoen de meest krachtige vochtinbrengers nodig hebben die er maar zijn. Wellicht heeft je voetlotion goed gewerkt tijdens de warme maanden, maar voor deze tijd heb je iets sterkers nodig. Arganolie is een uitstekende vochtinbrenger, omdat de olie voedingsstoffen bevat met hydraterende eigenschappen, zoals vitamine E, essentiële vetzuren and sterolen. Arganolie is een uitstekende vochtinbrenger voor heel je huid. Naast de krachtige vochtinbrengende eigenschappen bevat Arganolie talrijke anti-oxidanten die de huid voeden en beschermen tegen vrije radicalen.

 6. Scrub regelmatig

  Scrubben is van essentieel belang om je te ontdoen van droge en dode huidcellen die zich op je huidoppervlak hebben opgestapeld. Daarnaast zorgt regelmatig scrubben ervoor dat vochtinbrengers sneller en dieper in de huid worden opgenomen.

 7. Geen warme baden

  Water verwijdert de natuurlijke oliën in de huid, maar warm water doet zelfs nog meer. Het breekt de lipide barrières van je huid, wat kan leiden tot nog meer vochtverlies. Dus gebruik alleen lauwwarm water voor je bad of douche en hou het kort.

Volg deze huidverzorgingtips voor de winter om een droge huid te voorkomen!