Argan Cosmetica

Zeg Nee Tegen een Droge Huid, Lees Hier Hoe

Zeg Nee Tegen een Droge Huid, Lees Hier Hoe
Gebruik een goede moisturizer!

Een droge huid is medisch gezien niet zo’n probleem. Ook niet voor de meeste mannen. Maar voor vrouwen is een droge huid een nachtmerrie. Niet veel mensen en niet veel vrouwen hebben een ernstig droge huid, wat samen komt met een vervelende jeuk. Veel vrouwen met een droge huid, houden niet van een ruwe huid met lijntjes, ook wel bekend als rimpels.

Dus hoe houd je je huid bevochtigd? Lees de simpele tips hieronder en zeg dag tegen een droge huid.

Houd je huid bevochtigd

Er zijn dingen die je moet vermijden en juist wel moet doen om je huid bevochtigd te houden. Sommige dingen komen misschien als een verrassing, maar als je nee wilt zeggen tegen een droge huid, volg dan deze tips op. Hier is wat je vooral wel en niet moet doen bij het bevochtigen van je huid.

  • Ga NIET te vaak in bad.

    Het bad ziet er misschien erg aantrekkelijk uit na een lange dag op het werk en warm water is gewoon onweerstaanbaar, maar doe het niet iedere dag. En als je een warm bad neemt, zorg dat je niet in slaap valt in het bad. Veel van ons vallen in slaap in bad.Je moet weten dat water, vooral warm water en zeep, je huid van zijn essentiële oliën beroofd. Dus als je te lang in bad blijft, zal je huid droog aanvoelen. Houd je aan 15 minuten of minder badtijd om te vermijden dat je huid uitdroogt. Doe dit ook niet meer dan drie of vier keer per week.

  • Gebruik WEL moisturizer.

    Als het neer komt op moisturizers, dan zou Arganolie je eerste keuze moeten zijn. Arganolie bevochtigt niet alleen de huid, maar helpt ook het proces van huidveroudering vertragen. Hoe kan het wonderen verrichten?Het antwoord kan gevonden worden in zijn componenten. Dankzij zijn essentiële onverzadigde vetzuren wordt de huid gezond gehouden en wordt vroegtijdige huidveroudering voorkomen. De vetzuren van de olie houden ook de huid glad door fijne lijntjes te voorkomen. De olie houdt het vocht in de huid dankzij zijn sterolen en dit component is ook verantwoordelijk voor de verbetering van het metabolisch proces van de huid.Het is ook rijk aan vitamine E, wat veroudering van de huidcellen stopt en voeding brengt naar de huidcellen. Zijn prostaglandine helpt ook de huid ontwikkelen. Het heeft ook ferulazuur, wat niet alleen de huid beschermt tegen veroudering, maar ook tegen schadelijke effecten van UV stralen.Je huid wordt ook beschermd tegen vrije radicalen door het ingrediënt carotenoïde. Als je een bevochtigde en gezonde huid wilt, dan is deze olie een uitstekende keuze als moisturizer.

  • Leer WEL wanneer het het beste is om moisturizer aan te brengen.

    Nadat je je huid droog gedept hebt (je zou nog vochtig moeten zijn) na een douche of een bad, is de beste tijd om je huid in te smeren met wat liefdevolle verzorging in de vorm van moisturizer. Je zou ook tijd moeten maken voor de moisturizer als je naar bed gaat.

Deze gemakkelijk te volgen tips zijn maar een paar manieren om je huid vochtig te houden.