Argan Cosmetica

Worden je Haren Voortijdig Grijs? Lees Verder!

Worden je Haren Voortijdig Grijs? Lees Verder!
Voorkom vroegtijdig grijze haren!

Worden je haren te vroeg grijs? Het grootste deel van de tijd zijn grijze haren een teken van volwassenheid. Als je al in de 40 of 50 bent, dan is het heel normaal dat je haar grijs begint te worden. Het maakt deel uit van het opgroeien…ehh… ouder worden. Maar sommige mensen, zowel mannen als vrouwen (misschien wat vaker bij mannen), zien dat hun haren zelfs grijs worden voordat ze de mijlpaal van 30 jaar bereiken. Als je ziet dat je haar voortijdig grijs wordt, moet je je dan zorgen maken?

In de meeste gevallen wordt het voortijdig grijs worden veroorzaakt door het normale verouderingsproces. Als het haar grijs begint te worden, betekent dit dat de pigmentatiekleur (melanine) in het haar in aantalen daalt. Op een gegeven moment zal iedereen grijs haar krijgen. Als je blank bent en jonger dan 20 jaar of Afro-Amerikaans onder de leeftijd van 30 jaar, en je haar grijs begint te worden, dan kan dit worden gezien als voortijdige vergrijzing van het haar.

Kan voortijdige vergrijzing duiden op een ziekte?

Veel mensen die last hebben voortijdige vergrijzing van het haar maken zich de meeste zorgen over hun uiterlijk. Maar in zeldzame gevallen kan voortijdige vergrijzing duiden op een ziekte. Er zijn een aantal gezondheidsproblemen die voortijdige vergrijzing kunnen veroorzaken. Dit kan zowel duiden op hyperthyreoïdie, hypothyreoïdie als pernicieuze anemie.

  • Wat is hyperthyreoïdie?

    Hyperthyreoïdie betekent dat je schildklier te veel schildklierhormonen aanmaakt dan zou moeten. Deze medische aandoening kan een impact hebben op de textuur, kleur en andere fysische eigenschappen van de huid, nagels en het haar. De meeste mensen die lijden aan deze aandoening zullen zien dat hun haar dunner of kwetsbaarder wordt, maar er zijn ook gevallen waarbij het haar grijs wordt. Hyperthyreoïdie kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en daarom is het het beste om het te laten behandelen of jezelf in een vroeg stadium te laten controleren om de juiste behandeling te krijgen.

  • Wat is hypothyreoïdie?

    In het geval van hypothyreoïdie maakt de schildklier niet voldoende schildklierhormonen aan zoals zou moeten en dit kan ook leiden tot voortijdige vergrijzing van het haar. Het ontbreken of een onvoldoende hoeveelheid schildklierhormonen in het lichaam kan de activiteit van melanocyten, die verantwoordelijk zijn voor het produceren van het kleurpigment, veranderen of wijzigen. Het is het beste om jezelf te laten controleren op deze aandoening, daar het kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen en zelfs coma.

  • Wat is pernicieuze anemie

    Pernicieuze anemie ontstaat wanneer iemands bloed niet in staat is om vitamine B12 te absorberen. Deze voedingsstof is van cruciaal belang voor de productie van rode bloedcellen. Een bloedonderzoek kan uitwijzen of je lijdt aan deze medische aandoening, en is gemakkelijk te behandelen met vitamine B12 injecties.

Andere oorzaken van grijs haar

Er zijn bepaalde medicijnen, kruiden en supplementen die voortijdige vergrijzing van het haar kunnen stimuleren. Het roken van sigaretten is ook gelinkt aan het voortijdig vergrijzen van haar.

Als je een paar grijze haren ziet en geen last hebt van deze gezondheidsproblemen, maak je dan niet te veel zorgen!

Heb je met dit artikel een beetje meer geleerd over het haar? Fleur het slechte humeur van iemand op door dit artikel te delen!