Argan Cosmetica

Word Niet Sjagrijnig van Acne! Lees Snel Verder

Word Niet Sjagrijnig van Acne! Lees Snel Verder
Tea Tree Oil helpt goed tegen Acne

Maken jouw acneproblemen je depressief? Niet doen, van stress wordt acne alleen maar erger. Er zijn veel medicijnen voor acne zonder recept verkrijgbaar maar het beste is toch om naar een huidarts te gaan. Een huidarts of dermatoloog is expert op het gebied van huidproblemen. Deze dokter kan je een recept voor medicijnen geven en ook tips en advies over hoe je voor je huid moet zorgen.

De meeste milde tot matige acneproblemen kunnen worden behandeld met zalfjes of supplementen. Maar bij ernstige acne is het het beste om naar een huidarts te gaan.

Als je ervoor kiest om milde of matige acne zelf te behandelen, dan zijn hier je opties.

 • Marokkaanse Arganolie

  Als je van natuurlijke behandelingen houdt dan hou je beslist ook van het vloeibare goud uit Marokko. Marokkaanse Arganolie zit vol met voedingsstoffen die je helpen acne kwijt te raken. De olie bevat essentiële vetzuren die de productie van talg onder controle houden. Talg is voeding voor de bacteriën die op je huid leven en acne veroorzaken. Arganolie bevat ook veel voedingsstoffen met ontstekingsremmende eigenschappen. Hierdoor krijg je minder snel ontstekingen. Het mooiste aan Arganolie is dat het een natuurproduct is. Dat betekent dat het geen ingrediënten bevat die schadelijk zijn voor het lichaam.

 • Hou in Gedachten

  Als je allergisch bent voor noten is het gebruik van Arganolie misschien niet ideaal. In dat geval zou je eerst even met je huisarts moeten overleggen voordat je deze olie gebruikt om acne te behandelen.

 • Salicylzuur

  Salicylzuur is een actief ingrediënt in reinigers, gels en andere huidproducten. Hoe kan salicylzuur helpen acne te verwijderen? Salicylzuur verwijdert dode huidcellen en brengt de talgproductie omlaag. Het opent ook verstopte poriën zodat ook in de toekomst acne voorkomen wordt.

 • Hou in Gedachten

  Natuurlijk zijn er neveneffecten. Tijdens de beginperiode dat je salicylzuur gebruikt kan droogheid en irritatie van de huid optreden. Je kunt dit voorkomen door de huid langzaam aan salicylzuur te laten wennen. Breng het in het begin slechts af en toe aan en pas vaker als je huid er eenmaal aan gewend is. Als je huid kapot, rood, ontstoken, geïrriteerd of opgezwollen is, gebruik dan op die plek geen salicylzuur. Als je huid geïrriteerd raakt, stop dan met het gebruik van salicylzuur en ga naar de dokter.

 • Tea Tree Olie

  Een andere natuurlijke behandeling tegen acne is Tea Tree Olie. Er zijn kant-en-klare Tea-tree-olie gels en zalfjes te koop. Deze kant-en-klare anti-acne producten bevatten meestal een 5% concentratie tea tree olie. Ze werken vooral goed voor de behandeling van milde acne.

 • Hou in Gedachten

  Als je pure tea tree olie gebruikt moet je een oplossing maken van 1 deel olie met 9 delen water. Breng deze oplossing dagelijks op de aangetaste huid aan en spoel goed af. Soms kun je een stekerig of branderig gevoel op je huid krijgen waar je de olie hebt aangebracht en je huid kan droog worden. Als dat erger wordt, stop dan met het gebruik van de olie en raadpleeg een arts.