Argan Cosmetica

Wil Je Geen Slap Hangende Huid in Je Nek? Lees Dan Verder!

Wil Je Geen Slap Hangende Huid in Je Nek? Lees Dan Verder!
Hou je huid strak met Arganolie

Een slap hangende huid in de nek komt vaak voor bij mensen die hun beste jaren al gehad hebben. Als we ouder worden zijn er factoren die de huid minder elastisch maken dan we graag zouden willen. Blootstelling aan de zon, zwaartekracht en slechte gewoontes zijn een paar van deze factoren.

Slap Hangende Huid in de Nek

Hoe kun je verhinderen dat de huid in je nek slap gaat hangen? Een uitzakkende huid, rimpels en fijne lijntjes zijn onderdeel van het natuurlijke proces van ouder worden. Maar er zijn manieren om het effect van ouder worden op de huid te verminderen. Een slap hangende huid in je nek is niet iets waar je graag mee gezien wordt.

Veel Voorkomende Misverstanden

Wanneer het over huidveroudering gaat doen er nog veel misverstanden de ronde. En de slap hangende huid in de nek is daar geen uitzondering op. Als we ouder worden verliest het kaakbeen aan volume en hoogte. Het komt ook onder een andere hoek te staan. Sommige mensen denken dat je een slap hangende huid in de nek kunt voorkomen door de huid onder de kaak van tijd tot tijd een goede klap te geven. Sommigen denken ook dat oefeningen met de spieren in de nek het tegengaat. Ook dat is weer zo’n misverstand.

Hoe te Voorkomen

Een gezond dieet is een van de beste verdedigingen tegen de effecten van het ouder worden op onze huid. Gezonde maaltijden die volzitten met hele granen, fruit, groene bladgroenten en gezonde oliën beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van vrije radicalen. Wanneer vrije radicalen oxideren brengt dat schade toe aan de huid omdat daarbij collageen en DNA vernietigd wordt. Dat resulteert dan weer in fijne lijntjes, rimpels en natuurlijk ook een uitzakkende huid. Hele granen, fruit, groene bladgroenten en gezonde oliën zijn rijk aan anti-oxidanten. Anti-oxidanten neutraliseren de vrije radicalen voordat die de huid schade kunnen berokkenen.

Naarmate we ouder worden wordt de huid dunner en verliest zijn soepelheid. De afname van de collageenproductie leidt ertoe dat de huid zijn strakheid verliest. Het is dan ook heel normaal dat oudere mensen een slap hangende huid hebben, vooral rondom de nek. Behalve voedsel eten dat rijk is aan anti-oxidanten helpt het ook om de huid gehydrateerd te houden en te beschermen tegen de UV straling van de zon. Ook regelmatig aan lichaamsbeweging doen is belangrijk om de huid in goede gezondheid te houden. Slechte gewoontes afleren zoals roken en te veel alcohol drinken is ook cruciaal. In een notedop: hoe gezonder je lichaam, hoe minder intens de gevolgen van ouder worden op je huid zullen zijn.

Verwen je Huid met Marokkaanse Arganolie

Marokkaanse Arganolie komt goed van pas bij het vermijden van een slap hangende huid in de nek. Dat komt omdat deze olie vol zit met anti-oxidanten. Arganolie, vaak ook het vloeibare goud uit Marokko genoemd, bevat meer Vitamine E dan welke andere essentiële olie dan ook. Andere anti-oxidanten in Arganolie zijn Polyfenolen en Ferulinezuur. Het bevat ook Prostaglandinen die helpen bij de groei en ontwikkeling van huidcellen, en Sterolen die de stofwisseling in de huid verbeteren.