Argan Cosmetica

Wees het Lievelingetje van de Zomer met Je Goddelijke Huid!

Wees het Lievelingetje van de Zomer met Je Goddelijke Huid!
Hydrateer je huid elke dag!

Wat betekent het om een gezonde huid te hebben? Wist je dat een gezonde huid een beetje zuur is? Onze huid heeft een zuurlaagje dat de huid beschermt tegen de elementen. Dit zuurlaagje wordt gevormd uit een combinatie van zweet en talg.

Nu denk je misschien dat het allemaal wat te wetenschappelijk wordt. Maar loop niet weg, want dit artikel gaat toch echt over huidverzorging in de zomer. In de zomer hebben we hoge temperaturen en hoge vochtigheid. We zweten meer omdat ons lichaam probeert af te koelen van de verzengende hitte. Om dit snelle vochtverlies weer goed te maken gaat de huid als tegenreactie meer talg aanmaken. Te veel talg kan zich ophopen en de poriën verstoppen met puistjes als gevolg.

Hier volgen manieren om je huid in de zomer gezond, schoon en vrij van puistjes te houden.

Verzorging van Je Huid in de Zomer

De volgende huidverzorgingstips zijn goed voor bijna elk huidtype. Volg deze tips nauwgezet op als je serieus de hele zomer lang je huid gezond en fraai wil houden.

 1. Was je gezicht met een milde reiniger.

  Door je gezicht te reinigen raak je vuil, make up en overtollige olie kwijt die zich op de huid heeft vastgezet. Als je dat er niet af zou halen zouden je poriën kunnen gaan verstoppen met puistjes als gevolg. Was je gezicht ook weer niet te vaak. Eén keer in de ochtend en één keer voordat je naar bed gaat is voldoende.

 2. Exfoliëren.

  Door exfoliëren verwijder je dode huidcellen. Dit betekent dat de nieuwe en gezonde huid onder die dode huidcellen te voorschijn kan komen. Doe dit niet te vaak. Twee maal per week is het maximum.

 3. Gebruik toner.

  Na het reinigen of exfoliëren kun je het beste toner op je gezicht aanbrengen. Hiermee wordt de huid gehydrateerd. Gebruik een organische of natuurlijke toner. Gebruik geen toner die alcohol bevat.

 4. Hydrateer de huid elke dag.

  Het beste is om een organisch vochtinbrengend product zoals Arganolie te gebruiken. Arganolie bevat componenten die hydrateren, voeden en de huid beschermen tegen schadelijke invloeden. Gebruik geen vochtinbrengende producten die de poriën kunnen verstoppen zoals lotions of crèmes.

 5. Masseer ‘s avonds je gezicht in met Arganolie.

  Door je huid een massage te geven bevorder je de bloedsomloop. De huidcellen hebben zuurstof nodig om zich aan te vullen en te verjongen terwijl jij slaapt. Je kunt het beste Arganolie als massage-olie gebruiken. Arganolie bevat namelijk Sterolen en Vitamine E die de huid helpen te groeien en te repareren.

 6. Gebruik elke dag zonnebrandlotion.

  Het is de UV straling van de zon die de meeste schade aan de huid toebrengt. Je wilt immers geen rimpels, fijne lijntjes of vlekjes op je huid hebben. Schadelijke UV stralen kunnen bovendien ook huidkanker veroorzaken.

Geef je huid wat extra aandacht deze zomer! Volg deze 6 tips op en je bent gegarandeerd het lievelingetje van het seizoen.

Schrijf een reactie