Argan Cosmetica

Haarverzorging is een ABC’tje, Met Deze Tips

Haarverzorging is een ABC'tje, Met Deze Tips
Volg deze ABC voor geweldig haar!

Mensen maken zich constant zorgen over hoe hun haar eruit ziet. Zelfs mannen hebben graag fraai en gezond haar. De meeste mensen doen erg hun best om gezonde en glanzende lokken te hebben. Maar een bezoek aan de schoonheidssalon of het kopen van dure haarproducten is niet het hele verhaal. Zonder de juiste haarverzorging blijft gezond en mooi haar een onhaalbare droom.

Het ABC van Haarverzorging

Mensen kopen vaak liever dure producten voor de gezondheid en het uiterlijk van hun haar. Wat daarbij vergeten wordt is dat basis haarverzorging belangrijk is om mooie glanzende lokkende te krijgen. Dus wat moet je doen om sterk en fraai haar te krijgen? Geen zorgen. Basis haarverzorging is net zo makkelijk als ABC.

A – Hou je haar altijd schoon

Je reinigingsroutine wordt bepaald door je haartype. Droog haar hoef je niet zo vaak te wassen omdat je anders de natuurlijke olie (talg) van het haar zou wegspoelen. Gebruik bij het wassen van je haar handwarm water. Was je haar nooit met heet water omdat dit de talg afstript en het haar dof en droog maakt.

Kies een milde shampoo om vuil en vet weg te wassen. Haal vóór het wassen de knopen uit je haar zodat je tijdens het wassen niet aan je haar trekt. Wrijf zachtjes over je hoofdhuid met je vingertoppen en niet met je nagels. Spoel het haar zorgvuldig uit om de glans van je haar te maximaliseren.

B – Doe het kalm aan

Je haar draagt bij aan je uiterlijk dus het verdient het om zorgvuldig behandeld te worden. Breken van het haar is een van de meest voorkomende haarproblemen. Vermijd kapsels die het nodig maken om aan je haar te trekken zoals strakke paardenstaarten of kleine vlechten. Deze haarstijlen trekken aan je haar, verzwakken de wortels en beschadigen de follikels.

Haar is op z’n kwetsbaarst wanneer het nat is. Je haar borstelen als het nat is kan makkelijk schade veroorzaken. Kam je haar voordat je het borstelt. Haal je haar met een kam met wijde tanden uit de knoop om te voorkomen dat het breekt.

Gebruik niet altijd de föhn en laat je haar ook eens vanzelf opdrogen. Veelvuldige blootstelling aan hitte verzwakt de haarschachten en maakt je gevoelig voor haaruitval. Als je je haar föhnt gaat er ook vocht verloren waardoor je haar er droog en levenloos uit komt te zien.

C- Regelmatig conditioneren

Conditioneer je haar telkens na het wassen. Lang haar moet je zelfs vaker conditioneren. Conditioners maken dat je haar er gladder en mooier uitziet. Conditioneer tenminste een maal per maand diep om verloren vocht terug te brengen en de haarschachten te repareren.

Gebruik Arganolie, een 100% natuurlijke olie uit Marokko. Deze olie is rijk aan essentiële vetzuren die het haar gladder maken en de haarschachten repareren. Hierdoor blijft je haar gehydrateerd en glanzend zonder vettig aan te voelen. Met zijn hoge gehalte aan vitamine E en anti-oxidanten voedt Arganolie het haar en helpt het gezond en jong te houden. Masseer deze fantastische olie in je haar en op je hoofdhuid als deze nog vochtig zijn. Hierdoor wordt het vocht beter vastgehouden.

Verzorg je haar zoals het hoort door deze basis haarverzorgingstips op te volgen.