Argan Cosmetica

Maak Lol deze Zomer Met een Goed Beschermde Huid

Maak Lol deze Zomer Met een Goed Beschermde Huid
Breng iedere dag meerdere lagen zonnebrand aan.

De zomer is elk jaar het seizoen waar het meeste naar uitgekeken wordt. Zomer betekent een hoop lol! De zon schijnt en het weer is ideaal voor zonnepret! De meeste mensen staan echter niet stil bij de schade die de zomer aan je huid kan aanrichten.

Daarmee is natuurlijk niet gezegd dat je niet meer van de zomer zou mogen genieten en op je kamer zou moeten blijven. Het zou erg zijn als al je vrienden en familie lekker van de zomer genieten terwijl jij binnen zit. En dat alleen maar om de risico’s van de zomer voor je huid te vermijden. Er zijn manieren om van de zon te genieten zonder je zorgen te maken over schade aan je huid.

Niet alleen vrouwen zouden na moeten denken over bescherming van de huid tegen de zon. Mannen ook! Jong of oud, we zouden allemaal iets moeten doen om de huid te beschermen tegen de risico’s van de zon! Van langere tijd onbeschermd in de zon zitten kun je zelfs huidkanker krijgen.

De zon zendt Ultra Violette stralen uit die in de huid doordringen. Deze UV straling beschadigt DNA en collageen. Niet alleen ben je daardoor gevoeliger voor rimpels, fijne lijntjes en smetjes op de huid, maar je kunt er ook huidkanker van krijgen.

De Huid Beschermen

 1. Iedere dag zonnebrandlotion aanbrengen is een must.

  Veel mensen denken nog steeds dat zonnebrandlotion alleen nodig is op het strand of in de zomer. De waarheid is dat je je altijd als je de deur uitgaat met zonnebrandlotion moet insmeren.Gebruik zonnebrandlotion met beschermingsfactor 15 of hoger, en smeer de lotion op alle onbeschermde delen van de huid. Doe dit tenminste 15 minuten voordat je naar buiten gaat. Draag ook zo veel mogelijk beschermende kleding. Natuurlijk willen in de zomer mensen juist zo weinig mogelijk kleren aan hebben. Maar als je op het strand bent en niet meteen gaat zwemmen, draag dan een shirt, een zonnebril en een hoed. Het is ook het beste om tijdens de uren dat de zon op z’n sterkst is binnen te blijven.

 2. Was zeezout en chloor onmiddellijk met kraanwater af.

  Spoel je onmiddellijk met kraanwater af nadat je in de zee of in het zwembad hebt gezwommen. Hiermee was je zeezout en chloor weg dat de huid zou kunnen uitdrogen. Een droge huid is gevoeliger voor beschadigingen.

 3. Hydrateer elke dag je huid.

  Arganolie is de beste keuze voor je vochtinbrengende product. Het bevat namelijk Sterolen die het vocht in de huid vasthouden. Daarnaast zit Arganolie ook vol met essentiële vetzuren en Vitmanine E dat de huid gezond houdt. Het bevat ook nog hoge concentraties Ferulinezuur, Carotenoïden en andere anti-oxidanten. Deze gaan veroudering van de huid tegen door de huid tegen de elementen te beschermen.

 4. Blijf weg van alcohol en sigaretten.

  Feesten in de zomer is heel populair, maar daarbij wordt vaak wel het een en ander gedronken! Als je alcohol drinken niet helemaal kunt vermijden, doe het dan op z’n minst kalm aan. Als je rookt moet je er serieus over denken hiermee te stoppen. Als je niet rookt, blijf dan uit de buurt van mensen die wel roken.

Geniet van de zomer maar bescherm altijd je huid!

Schrijf een reactie