Argan Cosmetica

Wat Weet je Over Melanoom? Leer Hier Alles!

Wat Weet je Over Melanoom? Leer Hier Alles!
Dit is een voorbeeld van een Melanoom

Melanoom is de dodelijkste vorm van huidkanker, meestal veroorzaakt door overmatige blootstelling aan ultraviolette straling. Het wordt gekenmerkt door een oncontroleerbare groei van cellen die pigment produceren.

Het aantal gevallen van melanoom neemt elk jaar toe en dit alarmerende tempo begint de autoriteiten zorgen te baren. Melanoomdeskundigen hebben onlangs een aangepaste bewezen behandeling geïntroduceerd die de kans op overleving van personen gediagnosticeerd met deze dodelijke ziekte dramatisch kan verhogen.

Nieuwe bewezen richtlijnen voor het behandelen van melanoom

Statistieken

In de Verenigde Staten alleen al zijn er ongeveer 124.000 nieuwe gevallen van melanoom geregistreerd. Het aantal gevallen bij blanke mannen en vrouwen, bijvoorbeeld, is sinds 1992 met 2,8 procent gestegen. De behandeling van invasieve en niet-invasieve melanoom verschillen van elkaar, maar vier belangrijke procedures zijn hetzelfde.

 1. Biopsie

  Melanoom kan, net als elke vorm van kanker, alleen nauwkeurig worden gediagnosticeerd door middel van een biopsie. Vroege opsporing door middel van deze procedure is zeker de eerste stap naar een snelle behandeling, die zeer belangrijk is om verspreiding naar de lymfeklieren te voorkomen. Vroege opsporing en behandeling verhogen je vijf-jaar overlevingskans met 98%. Onderzoek je huid regelmatig om te weten of het tijd is voor een biopsie. Er zijn downloadbare molkaarten die je kunt gebruiken bij je zelfonderzoek.

 2. Operatieve verwijdering

  Als je gediagnosticeerd wordt met melanoom dan is de volgende stap de operatieve verwijdering van het letsel en de omliggende weefsels. Maar voor de operatie … is de volgende onderstaande stap van cruciaal belang …

 3. Geschiedenis van de patiënt

  Het is voor artsen van cruciaal belang om je precieze medische geschiedenis te weten alvorens een operatie uit te voeren. Alleen door je huid en lymfeklieren grondig te onderzoeken, kunnen zij de omvang van de ziekte bepalen. Maar voor niet-invasieve melanomen zijn bloedonderzoeken en beeldvormende onderzoeken niet meer nodig. Deze zullen alleen aanbevolen worden als er sprake is van verdachte symptomen.

 4. Regelmatige controle

  Degenen die gediagnosticeerd zijn met melanoom hebben een hogere kans om meer melanomen te ontwikkelen. Het wordt aangeraden om, afhankelijk van je voorgeschiedenis en risicofactoren, op zijn minst één keer per jaar je dermatoloog te raadplegen voor consultaties en onderzoeken. Meer risicovolle gevallen, bijvoorbeeld, moeten wellicht iedere 3 maanden terug voor een controle.

Extra tips

Zonnebescherming gewoonten

In het geval je één van de gelukkigen bent die geen melanoom heeft, zorg ervoor dat het zo blijft door je huid regelmatig te beschermen tegen UV-stralen. Vermijd zonnebanken. De zon heeft ook UV-stralen, dus je moet jezelf hier ook tegen beschermen. Breng dagelijks zonnebrandcrème aan. Gebruik zonnebrandcrèmes met een breed spectrum en ten minste SPF 30.

De Marokkaanse Arganolie gewoonte

Naast het aanbrengen van zonnebrandcrèmes moet je ook huidverzorgingsproducten opsmeren die vol met anti-oxidanten zitten. Marokkaanse Arganolie is een natuurlijk product dat boordevol anti-oxidanten zit. Anti-oxidanten beschermen de huid tegen de schadelijke effecten van de UV-stralen van de zon en andere vrije radicalen. Dus maak er een gewoonte van om je huid dagelijks te verzorgen met Arganolie. Je moet echter niet vergeten dat deze olie geen vervanging is voor het opsmeren van zonnebrandcrème.